Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Työvoimakoulutushankinnat siirtyvät sähköiseen kilpailutusportaaliin vaiheittain vuoden 2016 aikana (ELY-keskus)

ELY-keskusten hankintojen sähköistämishanke etenee osahankkeittain kohti uusia hankinnan järjestelmiä ja palveluita. Yksi keskeinen tavoite on sähköisen kilpailutusportaaliin (Cloudia) tuotantokäyttöön ottaminen ELY-keskuksissa vuoden 2016 kuluessa. Tähän liittyen on käynnissä neljä ELY-pilottihanketta Cloudian ympäristössä ja nyt näistä piloteista on Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutus osalta julkaistu tarjouspyyntö Cloudian palveluissa.

Yksikön päällikkö Jan Blomberg kertoo, että myös  työvoimakoulutushankinnat siirtyvät sähköiseen kilpailutusportaaliin vaiheittain vuoden 2016 aikana. Pohjois-Savon ELY-keskuksen tänään julkaisema sähköinen tarjouspyyntö on ensimmäinen laatuaan ELY-keskuksen Elinkeinot, työvoima ja osaaminen - vastuualueilla. Pilottihankinnan kohteena on Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutus. Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa uusia kuljettajia kuljetusalan yrityksiin.

Pilottihankinnalla varmistetaan sujuvaa siirtymää vanhoista järjestelmistä uuteen järjestelmään. Sähköisen kilpailutusportaaliin palvelun avulla julkaistaan hankintailmoitukset ja tarjouspyynnöt sekä vastaanotetaan tarjoukset, tuotetaan hankkeen käsittely- ja avauspöytäkirjat, hankintapäätökset sekä myöhemmin myös tilaukset/sopimukset.

Hankinnat ovat tärkeä osa ELY-keskuksen toimintaa. ELY-keskuksen tekemissä hankinnoissa on kyse noin 870 miljoonaa euroa vuosittaisesta rahoituksesta. Tästä Pohjois-Savon ELY-keskus käyttää vuositasolla noin 10 miljoonaa työvoimakoulutusten hankintaan. Hankepäällikkö Hannu Tolonen kertoo, että hankintojen sähköistämisellä tavoitellaan merkittäviä hyötyjä yrityksille ja muille palvelun tuottajille sekä hallinnolle. Toimintatapojen ja – järjestelmien kehittyminen vähentää yritysten ja palvelun tuottajien hallinnollista taakkaa. Sähköistäminen lyhentää myös hankinnan eri vaiheiden käsittelyaikoja.

Tarjouspyyntö löytyy osoitteesta: https://hanki.tarjouspalvelu.fi

 

Rekisteröitydy Hanki-tarjouspalvelun käyttäjäksi

Rekisteröitymällä Hanki-tarjouspalvelun käyttäjäksi yritykset voivat jättää tarjouksensa palvelussa avoinna oleviin tarjouspyyntöihin. Voimassa olevia tarjouspyyntöjä voi katsoa ilman tunnuksia Tarjouspyynnöt-osiossa. Ilman tunnuksia nähtävänä on tarjouspyynnön nimi, tarjouspyynnön kuvaus ja tarjouksen määräaika.  Rekistöröitymällä palveluun pystyy lataamaan tarjouspyynnön omalle tietokoneelle ja siihen liittyvät dokumentit, esittämään tarjouspyyntöä koskevia kysymyksiä, lukemaan kysymyksien vastauksia ja jättämään tarjouksen sähköisesti. Rekisteröityminen on maksutonta ja käyttäjätunnuksen saa välittömästi rekisteröitymisen yhteydessä.

ELY-keskus suosittaa palvelun tarjoajille, että ne joilla ei vielä ole tunnuksia sähköiseen järjestelmään kävisivät rekisteröitymässä palvelun käyttäjäksi jo nyt hyvissä ajoin.

 

Lisätietoja ELY-keskusten hankintojen sähköistämishankkeesta antaa:
Hankepäällikkö Hannu Tolonen, gsm: 0295 038 296, hannu.tolonen@ely-keskus.fi

Lisätietoja Työvoimakoulutushankinnoista Pohjois-Savossa antaa:
Yksikön päällikkö Jan Blomberg, puh. 0295 026 552, jan.blomberg@ely-keskus.fi

 


Regional information