Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Työttömyys alenee ripeästi Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa 19 900 työtöntä työnhakijaa. Helmikuun aikana työttömien yleensä määrä vähenee - nyt 1 000 henkilöllä.  Viime vuoden helmikuusta työttömien määrä väheni 12 prosentilla (2 600 henkilöllä) eli samaa tahtia kuin koko maassa (-11%). Nykyistä vähemmän helmikuun työttömiä oli edellisen kerran vuonna 2009.

Työttömien osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,7 % eli 1,2 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (9,4 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa (-19 %), kun Loimaan seudulla työttömien määrä aleni hitaimmin (-3 %) vuotta aiemmasta. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen  kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 47 prosentilla eli 4 700 henkilöllä.

Maaliskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa: 


Lisätietoja:

analyytikko Juha Pusila, Varsinais-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 022 772


Regional information