Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Työttömyys alenee maan ripeintä tahtia Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 18 100 työtöntä työnhakijaa. Syyskuun aikana työttömien yleensä määrä yleensä vähenee - nyt 1 300 henkilöllä. Viime vuoden syyskuusta työttömien määrä väheni 9 prosentilla (1 700 henkilöllä) eli ripeämpää tahtia kuin koko maassa (-3 %)

Työttömien osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa Varsinais-Suomessa 7,9 % eli 0,8 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (8,6 %). Itse asiassa se on nyt Varsinais-Suomessa pienempi kuin Uudellamaalla - ensi kertaa.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien lähes ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa (-12 %), kun Loimaan seudulla ja Vakka-Suomen työttömien määrä aleni 2 prosentilla. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen  kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 55 prosentilla eli 5 800 henkilöllä.

Lokakuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

  • Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, puh. 0295 022 772


Regional information