Navigeringsmeny

Regional information

Työnantajien suoratoistohaastattelut rekrytoinnin tueksi Kainuussa (Kainuu)

Kainuun TE-toimisto tulee kevään 2020 aikana ensimmäisenä kumppanitoimistona mukaan
Pohjois-Savon TE-toimiston kehittämään MessiLive.fi -palveluun.

Palvelussa haastatellaan live-lähetyksessä rekrytoivia työnantajia siten, että lähetykseen osallistuvat työnhakijat voivat kysyä työhön liittyviä kysymyksiä anonyymisti chatin välityksellä. Lähetyksiin osallistuu esimiesten lisäksi myös työntekijöitä, jotka kertovat omasta näkökulmastaan sekä työtehtävistään, että kokemastaan työilmapiiristä. Kainuussa palvelu tullaan tuottamaan yhdessä Kainuun ELY-keskuksen toteuttaman rekrytointiosaamisen kehittämiseen tähtäävän RekryKainuuLive hankkeen kautta. Hanke käynnistyy huhtikuussa 2020.

Kokemukset Pohjois-Savossa ovat olleet erinomaisia. Kun työnhakijoilta on kysytty heidän halukkuudesta suositella MessiLive.fi -palvelua, on suositteluprosentti ollut 97. Työnantajat ovat olleet tyytyväisiä palvelun helppouteen, rentouteen ja tuloksellisuuteen. Työnhakijat ovat kokeneet hyväksi mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja päästä tutustumaan ennalta sekä tuleviin esimiehiinsä että työkavereihinsa.

MessiLive.fi -lähetyksiä on toteutettu vuodesta 2016 alkaen yli 400. Palvelua on kehitetty koko ajan tiiviissä yhteistyössä sekä työnantaja- että työnhakija-asiakkaiden kanssa. Palvelu soveltuu myös ulkomaisen työvoiman rekrytointiin sekä Suomesta että ulkomailta. 

Kuopiossa Vetrea Terveys Oy hyödynsi MessiLive.fi -lähetystä espanjalaisten hoito-alalla työskentelevien rekrytointiin. Espanjaksi tulkattua lähetystä seurasi useita satoja katsojia. Hakemuksia lähihoitajan pätevyyteen tähtäävään rekrytoivaan koulutusohjelmaan tuli reilusti yli tarpeen.

Seuraavat MessiLive.fi rekrytoinnit Kainuussa ovat Kainuun uuden keskussairaalan tiloissa 11.3.2020 klo 15.00 ja Kuhmossa Tuupalan puukoululla 12.3.2020 klo 11.00, jossa Crosslam Oy esittelee haussa olevaa RekryKoulutustaan.

Suunnitelmissa on laajentaa MessiLive.fi-palvelua myös muualle Suomeen lähivuosien aikana.

Lehdistö on tervetullut paikalle seuraamaan lähetystä. Lehdistön edustajia pyydetään saapumaan uuden sairaalan pääaulaan klo 14:45 tai Tuupalan puukoulun aulaan klo 10:45. Lähetyksen kesto on noin 20 minuuttia, jonka jälkeen on varattu aikaa haastatteluille. Työnhakijoita pyydetään seuraamaan lähetystä osoitteessa www.messilive.fi

Lisätietoa: www.messilive.fi

Asiakaspalautevideoita: Tietoa meistä

Referenssi: Työkykypäällikkö Sanna Kekäläinen, Vetrea 040 1361224, sanna.kekalainen@vetrea.fi (Tavoitettavissa ma 9.3 klo 11.00 jälkeen ja ti 10.3 klo 14.00 jälkeen.)

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)