Nyheter

Regional information

Nyheter 2020

Tervetuloa mukaan työllisyyden edistämisestä kiinnostuneiden toimijoiden ESR-hankeideointiin ke 8.12. klo 13-15 (Lappi)

Hyvät lappilaiset työllistymisen edistämisestä kiinnostuneet toimijat!

Tervetuloa keskiviikkona 8.12.2021 klo 13–15 yhteiseen työpajaan, jossa tavoitteena on ideoida yhdessä toimijoiden kanssa käynnissä olevaan ESR-hakuun hankkeita. Työpaja pidetään Teams-yhteydellä.

Lapissa on 8 500 työtöntä ja uusia työpaikkoja syntyy ennätystahtiin. Yli puolet alueen toimipaikoista on kokenut työvoimapulaa. Kohtaanto-ongelmat ovat osa arkipäivää ja tilanteessa on tarpeen pohtia mm. toimenpiteitä, joilla  yritysten ja työyhteisöjen monimuotoisuutta voidaan tukea ja näin edistää pitkäaikaistyöttömien, osatyökyisten, nuorten ja maahanmuuttajien työllistymistä sekä luoda edellytyksiä työ- ja koulutusperäiselle maahanmuutolle.

Yhteinen hankeideointi on myös osa  Lappi-sopimuksen 2022–2025 toimeenpanoa, jossa yhdeksi tavoitteeksi on asetettu sosiaalisesti kestävän talouden mallin kehittäminen. Lapin sosiaalisesti kestävän talouden mallissa haetaan erilaisia ratkaisuja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien lappilaisten työllistämiseksi. Asiaa esittelee työpajassa Marko Palmgren Lapin ammattikorkeakoululta.

Lisäksi tilaisuudessa kuullaan tarkennettua tietoa käynnissä olevasta ESR-hausta ja hahmotetaan yhteinen tilannekuva työpajan pohjaksi. Kutsua saa vapaasti välittää eteenpäin kaikille aiheista kiinnostuneille.

Tervetuloa!

Marja Perälä
Johtaja
Elinkeinot, työvoima ja osaaminen vastuualue, Lapin ELY-keskus