Navigeringsmeny

Regional information

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston tiedote 27.3.2020

TE-toimiston valmennukset ja koulutukset käynnissä lähes poikkeuksetta, koulutukset muutettu pääosin etäopinnoiksi (Pohjois-Pohjanmaa)

TE-toimiston ja ELY-keskuksen työnhakijoille tarjoamat valmennus- ja koulutuspalvelut ovat poikkeustilanteen takia muutettu pääosin etäopinnoiksi tai niille on järjestetty muita toteutustapoja.

Valmennus- ja koulutuspalveluita ovat ura- ja työnhakuvalmennukset sekä työvoimakoulutukset ja yritysten kanssa toteutettavat yhteishankintakoulutukset.

TE-toimiston asiakkaat voivat hakeutua koulutuksiin ja valmennuksiin normaaliin tapaan. Uusissa palveluhankinnoissa huomioidaan koronaviruksen aiheuttama tilanne ja varmistetaan, että asiakkaat voivat osallistua palveluihin etäopiskelun mahdollisuuksia hyödyntäen. 

Valmennukset ovat siirtyneet verkkoon

TE-toimiston asiakkaille on tällä hetkellä tarjolla verkossa toteutettavaa uravalmennusta ja työhönvalmennusta, joihin on jatkuva haku. Lisäksi huhtikuussa on alkamassa seuraavat verkkovalmennukset:

  • 3.-9.4. Työnhakuvalmennus, (5 pv)
  • 20.-24.4. Työnhakuvalmennus, (5 pv)
  • 15.-28.4 Uravalmennus, (10 pv)
  • 27.4.-11.5. Uravalmennus, (10 pv)

Valmennukset ovat myös lomautettujen hyödynnettävissä. Uravalmennus tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden hyödyntää lomautusaika omien uravaihtoehtojen kartoittamiseen.

Työvoimakoulutuksiin voi hakeutua normaalisti

Työvoimakoulutukset ovat muutettu pääosin etäopintoina suoritettaviksi. Vain muutama käynnissä oleva koulutus on jouduttu perumaan tai siirtämään myöhempään ajankohtaan. Työvoimakoulutusten hakupalvelussa on ajantasaiset tiedot koulutuksista ja muutoksia päivitetään hakuilmoituksiin.

Korttikoulutusten toteutus on siirtynyt pääsääntöisesti 13.4. jälkeiseen aikaan.

Valmennukset ja työvoimakoulutukset ovat työllistymistä edistäviä palveluita, ja niiden aikana asiakas saa normaalisti työttömyysetuutta.

Lisätiedot:

Asiantuntija Nina Saukkoriipi,  Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, 0295 038 809, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Palvelujohtaja Mari Tuomikoski, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, 0295 056 801, etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)