Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

TE-asiakaspalvelukeskuksen palvelussa saavutettiin tavoitteet

Vuoden 2022 teemana asiakaspalautetta kerätessä on asiakkaan tunnetilan kohtaaminen, jossa alkuvuonna onnistuttiin erityisesti. Asiakkaan kohtaaminen ja empaattinen palvelu nousivat esiin asiakkaiden sanallisissa palautteissa.

Lähes 10 000 asiakasta antoi palautetta

Pyysimme palautetta antamastamme palvelusta asiakkailta, jotka soittivat suomen- ruotsin ja englanninkielisiin valtakunnallisiin henkilöasiakkaiden puhelinpalveluihin tai koulutusneuvontaan. Asiakkailta kysyttiin viestillä, kuinka hyvin neuvojamme onnistui palvelemaan asteikolla 1–5. Vastattuaan asiakas sai toisen viestin, jossa sai antaa vapaamuotoista palautetta. Reilut 10 000 asiakasta vastasi kyselyyn, joista useat antoivat palveluistamme myös sanallista palautetta.

Asiakkaat kiittivät aidosta ja empaattisesta kohtaamisesta sekä hyvästä palvelusta

Ruotsinkielisen henkilöasiakasneuvonnan palautteen keskiarvosana oli 4,6 ja englanninkielisen 4.8 ja peräti 90 % kaikista palautteista oli täydet viisi. Suomenkielisen henkilöasiakasneuvonnan keskiarvo oli 4,6 ja sanallisissa palautteissa peräti kolmasosassa mainittiin asiakaspalvelijan ystävällisyydestä. Kiitoksia asiantuntijoille sateli ammattimaisuudesta, asiantuntemuksesta ja selkeydestä. Koulutusneuvonnan keskiarvosana oli 4,7 ja myös sen sanallisissa palautteissa korostui palvelun ystävällisyys ja asiakkaat kertoivat tulleensa kuulluksi.

Sanallisia palautteissa asiakkaat kiittivät muun muassa hyvää palvelua, asiantuntemusta, asiakkaan kohtaamista ja jonotuksesta huolimatta asiakkaat olivat tyytyväisiä tehokkaaseen ja nopeaan palveluun. Huonomman arvosanan saaneissa palautteissa asiakkaat kertoivat esimerkiksi, etteivät saaneet vastausta asiaansa tai olleet tyytyväisiä vastaukseen. Osa mainitsi palautteissaan myös pitkistä jonoista.

”Sain asian hoidettua ja sivussa sysättyä liikkeelle tuleviakin asioita, kiitos empaattisesta ja asiantuntevasta palvelusta!”

“Jag fick tag på en person som talade svenska, det var bra. Men hon kunde inte hjälpa mer, det var dåligt. Därför 4.”

“I've never received so much clarity in such a short time and in such a pleasant tone. Excellent service!”

Loppuvuoden 2022 asiakaspalautteen kyselyt

Jatkamme asiakastyytyväisyyden mittaamista ja asiakaspalautteiden hyödyntämistä palvelun kehittämisessä ja osaamisen ylläpitämisessä. Asiakkaan kohtaamisen teema jatkuu koko vuoden. Suoma – suuntaa työnhakuun -sivulla on myös lomake, jolla voi antaa palautetta sivusta, sen itsepalveluaineistosta ja sivulla palvelevasta työnhakuchatista. Ohjaustaverkossa.fi -palvelun laadunseuranta on kehitteillä.

”Asiakastyytyväisyytemme on erinomaisella tasolla. Haluamme jatkossakin olla tunnettuja asiantuntevasta palvelusta sekä aidosta ja empaattisesta kohtaamisesta. Otamme tulokset nöyrin mielin vastaan ja jatkamme palveluidemme kehittämistä.” kommentoi TE-asiakaspalvelukeskuksen johtaja Stefan Strandberg.