Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Tamperelaisautoilijoita kaivataan mukaan ajantasaisen liikennetiedon kokeiluun (Pirkanmaa)

Tamperelaisilla autoilijoilla on nyt mahdollisuus osallistua kokeiluun, jossa autoilija saa puhelimitse varoituksia liikenneturvallisuuteen vaikuttavista, muiden palvelukäyttäjien ilmoittamista havainnoista. Kokeilualue kattaa Tampere–Helsinki moottoritien, Tampereen kehätiet ja Rantaväylän. Lisäksi palvelu on käytössä Helsinki–Turku moottoritiellä, pääkaupunkiseudun kehäteillä, Helsingistä Kirkkonummelle johtavalla länsiväylällä, itäväylällä Helsinki–Kehä III ja Helsinki–Lahti moottoritiellä.

NordicWay Coop -kokeilussa autoilijat välittävät toisilleen matkapuhelinverkkoa käyttäen nopeaa ja tarkkaa sijaintitietoa liikenneturvallisuutta heikentävistä tekijöistä, kuten tiellä olevasta esteestä, heikkenevistä sääolosuhteista ja onnettomuuksista. Varoituksia saa siis esimerkiksi, kun näkyvyys lumimyräkässä heikkenee nopeasti tai lähistöllä on tapahtunut liikennettä haittaava liikenneonnettomuus. Kokeilussa mukana oleva autoilija voi myös itse varoittaa muita autoilijoita havaitsemistaan ongelmista.

Kokeiluun pääsee vielä mukaan. Mukaan pääsyyn tarvitset vain Android-älypuhelimen ja Coop-sovelluksen. Kokeilu kestää huhtikuuhun 2017 asti. Lisätietoja www.automaattiset-ajoneuvot.com.


Regional information