Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Tampereelta Orivedelle matkaavat kertoivat auliisti kokemuksistaan (Pirkanmaan ELY-keskus)

Tampereen ja Oriveden väliä päivittäin junalla tai maanteitse matkaavilta saatiin runsaasti tietoa matkan sujumisesta ja sen pulmakohdista tammikuun puolivälissä päättyneessä ELY-keskuksen kyselytutkimuksessa. Tietoja hyödynnetään suunniteltaessa parannuksia joukkoliikenteen houkuttelevuuteen ja digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

Ilahduttavan moni kertoi kokemuksiaan liikenteen sujumisesta ja etenkin liikenteen pulmakohdista Tampereen ja Oriveden välistä liikennettä kartoittaneessa ELY-keskuksen nettikyselyssä. Tutkimuskuukauden aikana saatiin peräti 800 vastausta niin opiskelijoilta, työmatkalaisilta kuin vapaa-ajan matkaajiltakin. Lisäksi ammattiliikenteen edustajilta saatiin 80 vastausta kuljetusyrityksille suunnattuun kyselyyn. Tuoreita tietoja hyödynnetään suunniteltaessa parannuksia sekä valtatie 9:lle että Tampereen ja Oriveden välisen joukkoliikenteen vetovoimaisuuteen. Samalla tutkitaan, voidaanko esimerkiksi liikenteeseen liittyviä digitaalisia palveluja ja sovelluksia kehittämällä vähentää tarvetta toteuttaa kalliita ja raskaita liikenneinvestointeja.   

Ruuhkainen ja onnettomuuksille altis valtatie 

Tampereen ja Oriveden välisessä linja-autoliikenteessä tapahtuu tänä vuonna merkittävä muutos, kun yhteysväli siirtyy Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen piiriin. Myös junaliikenteessä voi tulevina vuosina tapahtua isoja muutoksia, kun rautateiden henkilöliikennettä avataan kilpailulle.

Valtatie 9 ruuhkautuu nykyisellään herkästi erityisesti Tampereen Alasjärven ja Kangasalan Suinulan välisellä osuudella. Tiellä sattuu henkilövahinko-onnettomuuksiakin suhteellisen paljon. Turvallisuuden ja sujuvuuden parantamiseksi valtatiejaksolle on suunniteltu muun muassa uusia keskikaiteellisia ohituskaistaosuuksia.


Regional information