Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Suuri vientipäivä järjestetään yrittäjille Seinäjoella (Etelä-Pohjanmaa)

Etelä-Pohjanmaalla järjestetään ensimmäistä kertaa, laajalla yhteistyöllä, suuri vientipäivä helmikuussa. Tärkeimpänä tavoitteena on auttaa niitä yrityksiä, joita vähänkin vienti kiinnostaa ja jotka suunnittelevat vientiä ja kansainvälistymistä.

Mitä päivä sitten yrittäjille tarjoaa? Paljon tietoa ja kiinnostavaa kuultavaa, tärkeitä kontakteja ja kohtaamisia muiden yrittäjien kanssa, mutta konkreettisimpana päivän "tuotteena" syntyy jokaiselle halukkaalle oma vientisuunnitelman pohja.

- Tuoreimman PK-yritysbarometrin (syksy 2018) mukaan Etelä-Pohjanmaalla yrityksillä on kasvuhalukkuutta ja monet haluaisivat hakea kasvua ulkomailta, toteaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Mika Soininen.

Seinäjoki Areenassa järjestettävä Vientipäivä koostuu kahdesta osasta. Aamupäivän ohjelmassa on kaikille kiinnostuneille monenlaista tietoa viennistä. Keynote-puhujaksi on onnistuttu saamaan start up -sijoittaja ja bisnesenkeli Kim Väisänen, joka on tuttu tiukkana tuomarina Leijonan luola -televisio-ohjelmasta. Kiinnostavia ovat myös oman yrityksensä viennistä kertovat vierailevat yrittäjät.

Viisi askelta vientiin – yrityksille konkreettisia työkaluja

Iltapäivän ohjelma koskee niitä yrittäjiä, jotka haluavat konkreettisen suunnitelman oman yrityksensä viennin käynnistämiseksi. Yrittäjiä varten on koottu askeleittain etenevä ohjelma, jossa kerrotaan vientiin liittyvistä rahoituskanavista, neuvotaan asiakirjojen ja sopimusten kanssa, mietitään sopiiko tuote tai palvelu kohdemarkkinoille, etsitään mahdollisia partnereita ja puhutaan kansainvälisten messujen tuomista hyödyistä ja mahdollisuuksista. Lopputuotteena syntyy jokaiselle vientisuunnitelman pohja.

Tapahtumassa on koko päivän auki myös kv-tori, jossa eri toimijat esittelevät omia palveluitaan yrittäjille. Samalla yrittäjät voivat tavata toisiaan ja jakaa kokemuksiaan viennistä ja eri kohdemarkkinoista.

- Etelä-Pohjanmaalla on todella paljon yrityksiä, joilla olisi potentiaalia menestyä viennissä. Tuotteet ja palvelut ovat erinomaisia, mutta usein aikaa viennin suunnittelemiseen ja aloittamiseen on vaikea löytää. Haluamme alueen toimijoiden kanssa tarjota yrityksille päivän, jonka aikana he voivat keskittyä omien suunnitelmiensa tekemiseen asiantuntijoiden ja muiden yritysten tuella. Tämän päivän tuloksena ja kotiinviemisinä on jokaisella yrityksellä vientisuunnitelman pohja, jota he voivat lähteä toteuttamaan, kertoo Xportin toimitusjohtaja ja Team Finland South Ostrobothnia-alueverkoston puheenjohtaja Marko Luoma.

Etelä-Pohjanmaan Vientipäivän järjestää eri toimijoista koostuva Team Finland South Ostrobothnia –alueverkosto. Myös valtakunnallinen BusinessFinlandin Ohituskaista maailmalle –kiertue järjestetään samassa yhteydessä Vientipäivän ohjelmassa.

- Etelä-Pohjanmaan vahvuuksia ovat rohkea asenne, monipuolisuus ja yrittäjälähtöisyys – alueella ei olla riippuvaisia yhdestä toimialasta ja kynnys yrityksen perustamiseen on matala. Enemmänkin voisi olla isoja, vientiä tekeviä veturiyrityksiä. Business Finland tarjoaa laajan paletin palveluja kansainvälistymisen eri vaiheisiin. Kannattaa olla yhteydessä paikalliseen Business Finlandin asiantuntijaan, kannustaa Business Finlandin johtaja Reijo Kangas.

LIITE              Ohjelma

https://etela-pohjanmaankauppakamari.fi/etela-pohjanmaan-vientipaiva/

Lisätietoja:

 


Regional information