Nyheter

Regional information

Nyheter 2020

ELY-keskus mukana kansainvälisyyskuukaudessa

Pohjois-Savossa tartutaan haasteeseen houkutella kansainvälisiä osaajia maakuntaan. ELY haluaa olla mukana kansainvälisten osaajien ja yritysten kohtaamisissa sekä edistää työmarkkinoiden ja innovaatiotoiminnan avoimuutta ja houkuttelevuutta kansainvälisille osaajille. Tärkeää on myös auttaa kansainvälisillä markkinoilla toimivia ja sinne tähtääviä yrityksiä.

Marraskuu 2021 on Pohjois-Savon alueen yhteinen Sawosta Maailmalle -kansainvälisyyskuukausi. ELY-keskus on mukana järjestämässä kansainvälistymistapahtumia monelta näkökulmalta.

Koko kuukauden päivittyvä ohjelma löytyy osoitteesta

www.sawostamaailmalle.fi

 

To 4.11.2021 klo 16 ELY viennin tukena: Markkinamahdollisuudet Yhdysvalloissa
Lue lisää Markkinamahdollisuudet Yhdysvalloissa -tapahtumasta


TE liven lähetys ELY viennin tukena: Markkinamahdollisuudet Yhdysvalloissa on suunnattu yrityksille, joita kiinnostaa Yhdysvaltain markkinat.

USA:n markkinoiden mahdollisuuksista ja kokemuksista ovat kertomassa Business Finlandilta Petri Haahti, Head of Region North America ja Val Kratzman, Senior Advisor, Healthcare sekä Kiho Oy:n CEO Lari Tirkkonen ja Dispelix USA inc:n President Jussi Rahomäki.

Ilmoittautumisia toivotaan ennakkoon. Ilmoittautuneet voivat varata one-to-one-sparraushetken.

Ilmoittautumislomake (forms.office.com)

Lähetystä voi seurata TE-liven sivuilta (te-live.fi)

Sawosta maailmalle logo New Yorkin yllä

Ke 10.11.2021 klo 14 Vaikuta yrityksesi menestykseen ja kasvuun Työpaikkasuomi-kielikoulutuksella!

Työpaikkasuomi TE-live syventyy Työpaikkasuomi ja -ruotsi -kielikoulutuksiin. Kielikoulutukset vastaavat tämän päivän kansainvälistyvän työelämän tarpeisiin.

Tässä lähetyksessä syvennymme Työpaikkasuomi ja -ruotsi -kielikoulutuksiin. Työpaikkasuomi ja -ruotsi vastaavat tämän päivän kansainvälistyvän työelämän tarpeisiin.

Koulutettavan työntekijän motivaatio ja osaaminen nousevat kielitaidon karttuessa, mistä myös työnantaja hyötyy. Koulutus edistää työntekijän ammatillista osaamista, työssä tarvittavan ammatillisen sanaston hallintaa ja integroitumista työyhteisöön. Koulutuksen tavoitteet, sisältö ja toteutustapa räätälöidään yrityskohtaisesti.

Lähetyksen keskusteluun osallistuvat asiantuntija Uudenmaan TE-toimistosta, kouluttaja Spring Houselta ja koulutusta käyttänyt yritys FinVector Pohjois-Savosta!

Seuraa suoraa lähetystä ja osallistu keskusteluun TE-liven nettisivuilla.

Linkki Työpaikkasuomi-lähetykseen (te-live.fi)

 

Ke 10.11.2021 klo 18–19:30 Liiketoimintakulttuuri Pohjois-Amerikassa

Osana Sawosta Maailmalle -tapahtumaa Nordic Trading House ja ToGrow toteuttavat yhdessä Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanssa maksuttoman koulutussession.

Tilaisuudessa annetaan käytännön neuvoja – Miten rakennat luottamusta kriittisten kontaktien kanssa nopeuttaaksesi liiketoiminnan kehittymistä? Miten COVID-aika, alueelliset erot ja eri myyntikanavat vaikuttavat kommunikoinnissa pohjoisamerikkalaisten kanssa?

Maksuton koulutusohjelma Teamsissa järjestetään pääosin suomeksi, Pohjois-Amerikan vierailevat puhujat esiintyvät englanniksi.

Puhujina

  • Jukka Matikainen, Managing Director, Nordic Training House
  • Kari Hilden, CEO & president, ex-owner, Papertech
  • David Bickford, MBA, Territory Manager, The Timken Company
  • Seppo Tossavainen, CEO, Managing Director ToGrow

Lisätietoa ja ilmoittautumislomake Liiketoimintakulttuuri Pohjois-Amerikassa -koulutukseen (docs.google.com)

Työvoimaa maahanmuuttaneista -brunssi | Maailmalta Sawoon

Varkaus ke 24.11.2021 | Iisalmi to 25.11.2021 | 7:30–11

Työvoimapula ei ole enää vain tulevaisuuden uhka – se on jo totisinta totta monella alalla ja alueella. Pohjois-Savon alueella asuu, työskentelee ja opiskelee tuhansia maahanmuuttaneita.

Heidän potentiaalinsa ja monipuolinen osaaminen voi turvata monen yrityksen kilpailukyvyn ja tulevaisuuden. Miten heidän ammattitaitonsa saadaan parhaiten ja nopeiten käyttöön? Miten selättää kielihaasteet?

Yksin kamppailun aika on ohi! Yritysten on mahdollista saada apua arkeen maksuttomasti, helposti ja nopeasti muun muassa pohjoissavolaisilta kouluilta ja yhdistyksiltä. Varkaudessa ja Iisalmessa järjestetään aamupäivätilaisuudet alueen yrityksille.

Tapahtumat alkavat brunssilla, jonka aikana paikalliset yritykset kertovat omia kokemuksiaan alueen maahanmuuttaneiden työllistämisestä, ja eri toimijat esittelevät ratkaisujaan, joilla helpottaa yritysten työvoimapulaa. Brunssin jälkeen järjestetään ratkaisupaja, jossa pohditaan yhdessä asiaa ja tulevaisuuden kuvia.

Työvoimaa maahanmuuttaneista -brunssin ohjelma (sakky.fi)

Ilmoittautumiset brunssille

Ilmoittaudu Varkauden Työvoimaa maahanmuuttaneista -brunssille (webropolsurveys.com)

Ilmoittaudu Iisalmen Työvoimaa maahanmuuttaneista -brunssille (webropolsurveys.com)