- Aktuellt
- Kungörelser och anmälningar
- Allmän anmälan om flyttning av fordon som lämnats på landsväg
- Planering av statens trafikleder - kungörelser
- De kungörelser, offentliga delgivningar och beslut inom ansvarsområdet för miljö och naturresurser som är riksomfattande eller omfattar flera regioner
- Jobba hos oss
- RSS-feed
- Evenemang och utbildningar
- Anbudsförfrågningar och projektutlysningar
- Pressmeddelanden
- Tiedotteet 2021
- Pressmeddelanden 2020
- Pressmeddelanden 2019
- Pressmeddelanden 2018
- Pressmeddelanden 2017
- Pressmeddelanden 2016
- Pressmeddelanden 2015
- Pressmeddelanden 2014
- Pressmeddelanden 2013
- Pressmeddelanden arkiv
- Beställ meddelanden
- Aktuellt
- Nyheter 2024
- Nyheter 2023
- Nyheter 2022
- Nyheter 2021
- Nyheter 2020
- Nyheter 2019
- Nyheter 2018
- Nyheter 2017
- Nyheter 2016
- Nyheter 2015
- Nyheter 2014
- Nyheter 2013
- Nyhetsbrev
- Kommunikation
Nyheter 2016
Matturism och digitalisering utvecklingsområden inom förplägnadsbranschen
Enligt branschrapporten för förplägnadsverksamhet, som arbets- och näringsministeriet publicerade den 22 januari 2016 inverkar olika trender, ny teknik och nya konsumtionsvanor på förplägnadsbranschen och de tjänster som företagen erbjuder. Maten får också en allt större betydelse som en del av turismen.
– Matturism kännetecknas av berättelser, renhet och det lokala. Utländska turister vill bekanta sig med resmålets kultur genom maten och ta del av lokala specialiteter, säger sammanställaren av rapporten, Susanna Jänkälä från Närings-, trafik och miljöcentralen i Norra Österbotten.
Framtida trender inom restaurangbranschen är bl.a. miljövänlighet, ansvarsfullhet och hur hälsosam maten är, vilka är faktorer som redan har varit aktuella i samband med fast casual-fenomenet.Digitalisering och främjande av elektronisk affärsverksamhet är stora utvecklingsområden inom förplägnadsbranschen under de kommande åren.
Läs mera:
- Publiceringsdatum
- 2016-01-22