Navigeringsmeny
Nyheter 2013

Nyheter 2013

Nyheter

Rasisti on PAHISti! (Kainuun ELY-keskus)

Valtakunnallinen nettivideoskaba Rasisti on PAHISti starttasi kesäkuun alussa. Kilpailun tavoitteena on saada lapset ja nuoret tekemään rasismiin liittyviä videoita.

Haluamme kilpailun avulla saada lasten ja nuorten ääniä kuuluviin, joten jokainen video on erittäin tervetullut ja kallisarvoinen. Tärkeintä ovat lasten ja nuorten mielipiteet ja tarinat. Kilpailuun voi osallistua helposti: myös kamerakännykällä kuvatut videot, animaatiot tai vaikka nukketeatteri käyvät!

Kilpailuohjeet: www.olerohkeajareilu.fi/skaba

Mitä sinä voit tehdä?

Kannusta omia nuoriasi osallistumaan skabaan. Kilpailussa on kolme sarjaa, jotka on rajattu ikäluokkien mukaisesti. Jokaisesta sarjasta valitaan voittajavideo, jonka tekijätyöryhmä palkitaan palkintojenjakogaalassa marraskuussa 2013. Kilpailun pääpalkintoina on kolme ammattitason videokameraa ja muita huippupalkintoja. Lataamme kilpailuvideoita verkkoon kilpailun omalle YouTube-kanavalle kilpailun edetessä. Voittajat valitsee nuorista, rasismin ja monikulttuurisuuden asiantuntijoista sekä elokuva-alan ammattilaisista koostuva raati. Innostamalla lapset ja nuoret videoiden tekoon autat heitä tuomaan omia mielipiteitä ja kokemuksia rasismista käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun, jossa nyt äänessä ovat pääosin aikuiset. Kilpailulla haluamme herättää keskustelua siitä, miten eri tavoin rasismi voi näyttäytyä lapsille ja nuorille, ja toisaalta myös aikuisille. Rasismin eri muotojen tunnistamisen ohella kilpailun kautta tuodaan esiin toimivia tapoja keskustella nuorten kanssa rasismista. Kilpailulla haluamme muistuttaa, että päävastuu rasismiin puuttumisessa lasten ja nuorten arjessa on aina aikuisilla.

Ketkä järjestävät?

Kilpailun järjestävät Yhteiset Lapsemme ry:n rasisminvastainen Ole rohkea ja reilu – uskalla välittää! -kampanja yhdessä Sisäasiainministeriön yhteydessä toimivan Etnisten suhteiden neuvottelukunta Etno:n kanssa.

Yhteiset Lapsemme on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, jonka toiminnan tavoitteena on edistää eri tavoin monikulttuuristen lasten hyvinvointia Suomessa. RAY:n rahoittama "Ole rohkea ja reilu – uskalla välittää!" on valtakunnallinen rasisminvastainen kampanja, jossa tuodaan esiin lasten ja nuorten omia kokemuksia rasismista sekä kehitetään keinoja puuttua arjen rasismiin.

Etnisten suhteiden neuvottelukunta Etno on valtioneuvoston asettama laajapohjainen asiantuntijaelin, jonka tarkoituksena on kehittää vuorovaikutusta sekä avustaa ministeriöitä etnisesti yhdenvertaisen ja monimuotoisen yhteiskunnan kehittämisessä.

Lisätietoja skabasta:
kampanjakoordinaattori / Yhteiset Lapsemme / Essi Lindberg / olerohkeajareilu@gmail.com / +35844 721 1254
tarkastaja / Etnisten suhteiden neuvottelukunta / Nina Suorsa / etno@intermin.fi / +35871 878 0171


Regional information