Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Lagringsstöd for trädgårdsprodukter kan sökas fram till 25.10

Lagringsstöd för trädgårdsprodukter får fram till 25.10.2016 sökas för trädgårdsprodukter som ska lagras.  Enligt uppskattningarna betalas lagringsstödet för trädgårdsprodukter i mars-april 2017.

Trädgårdsprodukter som berättigar till lagringsstöd är kinakål, kålrabbi, kålrot, rotselleri, rova, äpple, palsternacka, morot, rödbeta, rödkål, purjolök, brysselkål, savojkål, lök och vitkål. Lagringsstöd betalas i alla stödregioner. I stödregion AB betalas lagringsstödet som nationellt stöd till Södra Finland och i stödregion C som nordligt stöd. Stödregionen för den åker som producerar skörd avgör vilketdera av dessa stöd som betalas för de trädgårdsprodukter som finns i sökandens lager.

Från och med i år har handläggningen av stödet koncentrerats till tre myndigheter. Egentliga Finlands NTM-central tar emot ansökningarna från Nyland, Egentliga Finland, Satakunda, Sydöstra Finland, Birkaland, Tavastland och Södra Savolax. Österbottens NTM-central tar emot ansökningarna från Österbotten, Norra Österbotten, Mellersta Finland, Norra Savolax, Norra Karelen, Kajanaland och Lappland. På Åland sköts uppgifterna alltjämt av Statens ämbetsverk på Åland.

Läs mera:


Regional information