Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Porokylän ja Pappilansuoran liittymän parantaminen Nurmeksessa alkoi (Pohjois-Karjala)

Työt Nurmeksessa, kantatie 75:llä Porokylän ja Pappilansuoran liittymässä alkoivat juhannusviikolla. Liikennevalo-ohjattu nelihaaraliittymä tullaan muuttamaan kiertoliittymäksi. Järjestelyllä saadaan korvattua vanhat, jatkuvasti rikki olleet risteyksen liikennevalot.

Hankkeen tavoitteena on ajoneuvoliikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden parantaminen sekä kevyen liikenteen olosuhteiden ja liikenneturvallisuuden parantaminen.

Urakkaan kuuluu kantatie 75 parantaminen Porokylänkadun ja Pappilansuoran liittymässä ja siihen sisältyvät seuraavat työt::

  • nykyisen valo-ohjatun nelihaaraliittymän muuttaminen kiertoliittymäksi
  • liittymän kevyen liikenteen järjestelyiden muuttaminen uuden kiertoliittymän mukaiseksi
  • liittymäalueen tievalaistuksen uusiminen
  • nykyisten liikenteenohjauslaitteiden (yläpuoliset opasteet ja liikennevalot) purkaminen ja korvaaminen uusien liikennejärjestelyiden edellyttämillä opastustauluilla ja liikennemerkeillä

Hanke toteutetaan kokonaishintaisena kokonaisurakkana. Tarjouskilpailun jälkeen urakoitsijaksi valittiin TYL PieLys ( Pielisen Maanrakennus Oy ja SKS Infra Oy ) Päätoteuttajana toimii Pielisen Maanrakennus Oy.

Hankkeen kokonaishinta on noin 600 000 euroa ja se toteutetaan Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja Nurmeksen kaupungin yhteishankkeena. Työt kohteessa aloitettiin 17.6.2019 ja koko urakan tulee olla valmis marraskuun loppuun mennessä.

Töistä aiheutuu haittaa niin ajoneuvo- kuin kevyelle liikenteellekin. Tienkäyttäjiä pyydetäänkin olemaan valppaina ja noudattamaan työmaan opasteita.

Lisätietoja

ELY-keskus
Projektipäällikkö Reijo Hakanen
0295016299
reijo.hakanen(at)ely-keskus.fi

TYLPieLys
Vastaava työnjohtaja Seppo Saarelainen
050 390 4361
seppo.saarelainen(at)sksinfra.fi

 


Regional information