Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Pohjois-Savon maaseudun kehittäjät koolla Kuopiossa 1.11.2022

Maatinki eli Pohjois-Savon maaseutuohjelmakokous kutsuttiin koolle kolmen vuoden tauon jälkeen Kuopioon. Pitkän livetauon jälkeen tapaamiselle oli jo tilausta, kun paikan päälle saapui 40 maaseudun kehittäjää ja sidosryhmien edustajaa. Lapland Hotellin viihtyisässä kokoustilassa muisteltiin päättyneen maaseutuohjelmakauden onnistumisia ja suunniteltiin yhdessä tulevaa. Keskustelu soljui mukavasti niin asiasta kuin asian vierestä ja uusia tuttavuuksiakin syntyi.

 

Ryhmäkuvassa Pohjois-Savon maaseudun kehittäjiä 1.11.2022 järjestetyssä Maatingissa

Ensi vuonna alkavalla maaseuturahoituskaudella ympäristö- ja ilmastoteemat, yhteistyö sekä vaikuttavuus painottuvat entistä vahvemmin. Samoja teemoja löytyy muistakin EU-rahoitusvälineistä, kuten rakennerahastosta. Maatingin yhtenä esiinnousseena toivomuksena olikin, että rahoittajat järjestäisivät jatkossa yhteisiä info- ja verkostoitumistilaisuuksia. Verkostoitumiseen on tarjolla myös sähköinen verkostoitumisalusta osoitteessa maaseutuverkosto.fi.

Alustalle on luotu Pohjois-Savon maaseudun kehittäjille oma keskustelukanava (maaseutuverkosto.fi), jonne kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita verkostoitumaan ja keskustelemaan. Sivustolta löytyvät myös hankerekisteri sekä tapahtumakalenteri, joihin kannattaa käydä tutustumassa.

Pohjois-Savon ELY-keskus järjestää tulevan talven aikana myös teemakohtaisia infotilaisuuksia verkossa uuteen rahoituskauteen liittyen. Tilaisuuksista, niiden sisällöistä ja ajankohdista tiedotamme myöhemmin ely-keskus.fi -sivustolla sekä Pohjois-Savon ELY-keskuksen maaseudun kehittäjille suunnatussa uutiskirjeessä. Maaseudun uutiskirjeen voit tilata sähköpostiisi uutiskirjeen tilauslinkistä (viestitys.fi).