Navigeringsmeny

Regional information

Österbottens arbets- och näringsbyrås kontor i Jakobstad kan man besöka igen från och med 28.5.2020 utan tidsbeställning på torsdagar och fredagar

Österbottens TE-byrås kontor i Jakobstad öppnas igen fr.o.m. 28.5.2020 för nödvändiga besök utan tidsbeställning. Kontoret i Jakobstad har därigenom igen öppet på normalt sätt på torsdagar och fredagar kl. 9-12 och 13-16. Man var tvungen att avbryta face-to-face kundbetjäningen i början av april för att sakta ner framskridandet av coronaviruspandemin.

-Vi följer statsrådets hybridstrategi för hanteringen av coronakrisen och avvecklar restriktionerna stegvis. På grund av att spridningen av coronaviruset har avtagit och å andra sidan att kundmängden har ökat kraftigt, avvecklar vi begränsningarna för besök utan tidsbeställning vid kontoret i Jakobstad fr.o.m. 28.5., säger Mika Palosaari, direktör för Österbottens TE-byrå.

Under den nuvarande exceptionella situationen som coronapandemin har orsakat betjänar TE-byråerna sina kunder huvudsakligen via webben under adress te-tjanster.fi och per telefon. Personalen jobbar huvudsakligen på distans till 31.8.2020. Sakkunniga vid TE-tjänsterna håller kontakt med sina kunder huvudsakligen per telefon. Under våren och sommaren genomförs träningar och utbildningar via webben. I juli ändras öppethållningstiderna vid våra kontor på grund av personalens semestrar och då är kontoret i Jakobstad tillfälligt stängt för besök.

Ytterligare information:

Österbottens TE-byrå, direktör Mika Palosaari, tfn 0295 056 150, mika.palosaari@te-byran.fi
NTM-centralen i Österbotten, överdirektör Timo Saari, tfn 0295 028 501, timo.saari@ntm-centralen.fi

 

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)