Navigeringsmeny
Uutiset 2014

Nyheter 2014

Nyheter

Pirkanmaalle tavallista helpompi kelirikkokevät (Pirkanmaan ELY-keskus)

Tänä keväänä kelirikon uskotaan sorateillä pysyvän kurissa. Päällystetyillä teillä sitä vastoin on lauhan talven jäljiltä nyt tavanomaista runsaammin reikiä, halkeamia ja uria.

Kelirikon ennakoidaan tänä keväänä tulevan selvästi keskimääräistä aikaisemmin, koska lauhan talven vuoksi routa on jo alkanut sulaa. Sorateille odotetaan tavanomaista helpompaa kelirikkokevättä, mutta kelirikon lopulliseen esiintymiseen vaikuttaa sääolosuhteiden eteneminen. Orastavan kelirikon pitävät kurissa kuiva ja aurinkoinen sää sekä yöpakkaset. Kelirikkoon on silti Pirkanmaalla aina syytä varautua roudalle alttiilla teillä ja varsinkin, jos raskasta ajoneuvoliikennettä on paljon.

Päällystetyillä teillä on nyt erityisen runsaasti reikiä ja halkeamia, sillä myös vilkasliikenteisillä teillä tienpintojen urautuminen on talvesta johtuen ollut tavallista nopeampaa. Teiden urautumista kiihdytti vähäluminen nastarengaskausi ja pahimmin urautuneille ja vaurioituneille teille joudutaan ehkä asettamaan normaalia alempia nopeusrajoituksia siihen saakka, kunnes tiet on saatu korjattua.

Painorajoituksella estetään tien laajempi vaurioituminen

Kelirikon aikanakin tiet yritetään pitää sellaisessa kunnossa, että jokaiseen talouteen voi kulkea vähintään henkilöautolla. Vaurioita saattaa keväällä syntyä päivittäin, joten liikkuminen edellyttää varovaisuutta. Rajoittamalla raskasta liikennettä estetään teiden rakenteiden laajempi vaurioituminen ja turvataan elintärkeiksi katsottavat kuljetukset. Viimeisen viiden vuoden aikana Pirkanmaalla on vuositasolla painorajoitettu keskimäärin 200 tiekilometriä.

Tietoa kelirikosta ja ajankohtainen painorajoitustilanne:  http://www.liikennevirasto.fi/kelirikko


Regional information