Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Palveluallianssi AIMO ja Ohjaamo aloittavat toimintansa toukokuussa Seinäjoella (Etelä-Pohjanmaa)

Seinäjoella asuvat nuoret (alle 30-vuotiaat) saavat monialaisen palvelukeskuksen urasuunnittelun ja työnhaun tueksi, kun Palveluallianssi AIMO (Aikuisten monialainen ohjaamo) ja nuorten Ohjaamo käynnistävät toimintansa 13.5.2019 Seinäjoella. AIMOn kohderyhmänä ovat työmarkkinatukeen oikeutetut alle 30-vuotiaat seinäjokiset, joiden asiakkuus siirretään TE-toimistosta palveluallianssin hoidettavaksi. Ohjaamon kohderyhmänä ovat kaikki alle 30-vuotiaat nuoret. Palveluallianssi AIMOn toiminta laajenee syksyllä myös aikuisväestöön.

Monialaiset asiantuntijapalvelut löytyvät nuorille jatkossa yhdestä paikkaa. AIMO ja Ohjaamo aloittavat toimintansa TammiKampuksen tiloissa (ent. lääninsairaala).

Palveluallianssi AIMO rakennetaan allianssin toimintaperiaatteiden ja hengen mukaisesti. Kokeilun pääsopijaosapuolet ovat Seinäjoen kaupunki, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto ja ELY-keskus, Koulutuskuntayhtymä Sedu ja Kela, Keskinen vakuutuspiiri. Yhteinen allianssisopimus allekirjoitetaan 1.4.2019. Allianssin palvelut muotoutuvat yhteisen tavoitteen asettelun ja toiminnan suunnittelun kautta. Jokainen organisaatio tuo toimintaan oman asiantuntemuksensa ja palvelunsa kohderyhmälle. Osa palveluista ostetaan palveluntuottajilta. Palvelukokonaisuutta kehitetään asiakkaiden palvelutarpeiden mukaisesti.

Palveluallianssin tavoitteena on tehostaa ja yhtenäistää työmarkkinatukea saavien seinäjokisten työnhakijoiden palvelua ja -prosessia. Palvelun tehostuminen näkyy varhaisempana ja parempana asiakkaan kokonaistilanteen arvioimisena ja suurempana aktivointiasteena kohderyhmässä sekä siirtyminä avoimille työmarkkinoille ja oikeiden palveluiden piiriin. Palvelua tuottavien organisaatioiden ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyö ja toiminnan vaikuttavuus kehittyy.

Palveluallianssi AIMOn projektijohtajana aloittaa 1.4.2019 sosionomi (YAMK) Annukka Haapa-aho.

"jos et tiedä mistä aloittaa, aloita OHJAAMOSTA"
 

Ohjaamo on palvelupiste kaikille alle 30-vuotiaille nuorille. Ohjaamo kokoaa nuorten palvelut saman katon alle, sieltä saa maksutonta tietoa, neuvontaa ja ohjausta työnhakuun, koulutukseen ja arkeen liittyviin asioihin. Ohjaamossa tulee olemaan erilaisia työnhakuun ja koulutukseen liittyviä tapahtumia.

Seinäjoen Ohjaamossa toimivat mm.  TE-palvelut, Kela, kaupungin nuorisopalvelut, työllisyyspalvelut, sosiaalipalvelut, TYP ja Sedu. Ohjaamoon ei tarvitse varata aikaa, vaan paikalle voi saapua aina Ohjaamon aukioloaikoina. Ohjaamo on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10 – 16.

Ohjaamo sijaitsee osoitteessa Keskuskatu 32 I, 3 krs.

Tervetuloa!

Lisätietoja antavat:

  • vastuuvalmistelija Jari Aaltonen, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, p.040 5368056
  • palvelujohtaja Katri Lehto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295046581
  • allianssin johtoryhmän pj., elinvoimajohtaja Erkki Välimäki, Seinäjoen kaupunki, p. 040 7748331

 

 

 


Regional information