Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Päällysteiden ylläpitotyöt 2019 (Itä-Suomi)

Pohjois-Savon ELY-keskus on suunnitellut käyttävänsä vuonna 2019 päällystetyn tieverkon päällysteiden ja tiemerkintöjen ylläpitoon Itä-Suomessa (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo) noin 15 miljoona euroa. Käytettävissä oleva rahoitus on noin 2 miljoona euroa vähemmän kuin edellisenä vuonna ja 7 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2017.

Tämän hetkisen päällystysohjelman mukaan maanteitä päällystetään Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa yhteensä noin 210 kilometrin matkalla. Lopulliseen päällystyspituuteen vaikuttaa kilpailutettavien urakoiden hintataso sekä raaka-aineiden (bitumin ja nestekaasun) hintakehitys.

Päällystystyömäärät ovat liian pienet

Tänä vuonna Itä-Suomen alueella päällystetyn tieverkon kunto heikkenee kaikilla tieverkon osilla vuodesta 2018. Ennusteiden mukaan huonokuntoisiksi luokiteltuja päällysteitä on vuoden lopussa 1 330 km, kun niitä viime vuonna oli 1 220 km.

Alemman tieverkon päällysteistä liki 20% on huonokuntoisia ja tulevaisuuden näkymät ovat huolestuttavat. Tällä hetkellä tieverkon päällysteistä noin puolet on elinkaarensa lopussa ja niiden rappeutumisen ennustetaan kiihtyvän nykyisestä.

Itä-Suomen alueella päällystystyömäärän pitäisi olla vuosittain noin 550 km, jotta päällysteiden kunto ei heikkenisi edelliseen vuoteen nähden.

Koko Itä-Suomen päällystetyn tieverkon pituus on noin 8 500 kilometriä.

Päällystetyn tieverkon ylläpitotyöt muodostuvat teiden uudelleen päällystystöistä, päällysteiden paikkauksista sekä tiemerkintöjen kunnostamisesta. Päällystystöiden yhteydessä tehdään muutamilla kohteilla myös pieniä tierakenteen parantamistoimenpiteitä.

Itä-Suomen alueella on parhaillaan urakkakilpailussa kaksi päällystysurakkaa, joihin molempiin tarjoukset saadaan maaliskuun loppuun mennessä.

Merkittävimpiä kohteita tulevana kesänä

Pohjois-Savo:

  • Vt 5 Petonen-Puijo, 7,8 km
  • Vt 5 Hoikki-Alapitkä, 6,0 km
  • Mt 554 Karttula-Leppämäki, 12,0 km

Pohjois-Karjala:

  • Vt 6 Kesälahti, 12,3 km
  • Vt 6 Raatekangas, 1,0 km (molempien ajoratojen kaikki kaistat)
  • Vt 9 Ylämylly, 3,0 km

Etelä-Savo:

  • Vt 5 Hurus-Hietanen, 10,0 km
  • Vt 23 Venetmäki, 12,2 km
  • Vt 23 Jatkonmäki, 12,8 km

 

Vuoden 2019 alustavat päällystystyökohteet on esitetty alla olevassa kartassa

Muutokset ja lisäykset ovat vielä mahdollisia kartalla esitettyihin kohteisiin.

Lisätietoja:

Pohjois-Savon ELY-keskus
Ylläpitovastaava Kimmo Tiikkainen,
puh. 0295 026 766, kimmo.tiikkainen(at)ely-keskus.fi                                        

 

 

 


Regional information