Navigeringsmeny
Uutiset 2015

Nyheter 2015

Nyheter

Nuorten mahdollisuudet maailmalle eli mitä kaikkea ohjaajan kuuluu tietää  (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)   Kouluttajat Hilma Ruokolainen  / Eurodesk ja Kati Virolainen / Euroguidance  sekä Ritva Kaikkonen/Kaakkois-Suomen ELY-keskus,  toivottivat osallistujat tervetulleeksi tilaisuuteen.

 

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus järjestivät  10.4.2015 koulutuksen nuorten kansainvälistymisen mahdollisuuksista. Näkemyksiä ja nuorten kokemuksia aiheesta oli kuulemassa sekä johtoa että myös asiakastyötä tekeviä tieto-, neuvonta- ja ohjaustyössä toimivia ammattilaisia oppilaitosten, TE-hallinnon ja kuntien nuorisosektorilta.

Koulutuspäivän tavoitteena oli avata kansainvälistymisen mahdollisuuksia ja hyötyjä sekä tutustua ohjaajan työvälineisiin.  Koulutuksessa käsiteltiin kansainvälistymiskokemusten hyötyjä nuorten aktivointi-, ura- ja työllistymisnäkökulmista. Koulutus huipentui hyvien ohjauskäytäntöjen esittelyyn monialaisesta yhteistyöstä EU:ssa (mm. Tanska, Britannia ja Espanja).


Nuoret kertovat kokemuksia maailmalta

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO:n nettisivuilta voi lukea nuorten kokemuksia ulkomailla opiskelusta. Tarinoiden kautta huomaa, kuinka maailmalta voi saada lisää itseluottamusta ja uskoa itseen ja samalla suuntaa koko elämään. Esimerkiksi Emilia opiskeli vuoden Pietarissa valmistavassa tiedekunnassa. Vuoden aikana kielitaito karttui ja kulttuuri tuli tutuksi. Syksyllä 2014 Emilia aloittikin oikeustieteen opinnot Pietarin valtionyliopistossa. Lue lisää:
http://www.maailmalle.net/kokemuksia_maailmalta/kokemustarinoita/vuosi_pietarin_valmistavassa_tiedekunnassaHilma Ruokolainen, Eurodesk, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO   
 
Kati Virolainen, Euroguidance, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO
 

Heidi Sihvola kertoi kansainvälistymiskokemuksista ja niiden merkityksestä nuoren elämään, koulutus- ja uravalintoihin. Heidi toimii myös mielellään tutorina.

Syksyllä 2015 alkaa Kaakonkulman EuroPeers-vertaistiedotuksen pilotointi, johon myös nuorisotoimi Kouvolasta, Lappeenrannasta ja Kotkasta osallistuu.

Virtaa ja voimaa kansainvälisyydestä – koulutustilaisuus oli menetelmiltään
osallistava ja monipuolinen.


Case-tapauksena tutustuttiin Emiliaan, joka opiskeli vuoden Pietarissa
valmistavassa tiedekunnassa. Vuoden aikana kielitaito karttui ja kulttuuri
tuli tutuksi. Syksyllä 2014 Emilia aloittikin oikeustieteen opinnot Pietarin
valtionyliopistossa.


 

 


Regional information