Navigeringsmeny
Nyheter 2013

Nyheter 2013

Nyheter

Nostetta ja iloa yrittämiseen Kouvolassa 5.9.2013 (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)  


 Kaisa Holma Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta keskustelemassa Protomon
 projektipäällikkö Tommi Sundströmin kanssa. Kuva: Nina Alatalo.

Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Päivän kunniaksi ja yrittäjyyden profiilin nostamiseksi on mm. Kouvolassa koottu eri tahojen edustajat yhteen. Konkreettinen osoitus tästä yhteistyöstä oli Kuusankoski-talolla järjestetty kaikille avoin ja maksuton Yrittämisen Ilo -tapahtuma 5.9.2013, missä myös Kaakkois-Suomen ELY-keskus oli mukana omalla esittelypisteellään yhdessä Kaakkois-Suomen TE-toimiston kanssa.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus oli yksi tilaisuuden ESR -rahoittajista Yrittäjyysviikko 2013 -hankkeen tiimoilta. ELY -keskus  toi  esille yrittäjille suunnattuja palveluita (koulutus/konsultointi, rahoitus).
– Olemme olleet mukana vuodesta 2009 alkaen yhdessä TE - toimiston kanssa yrittäjille suunnatuissa tapahtumissa, kertoi ELYn osastolla päivystänyt asiantuntija Nina Alatalo. Samassa esittelypisteessä tarjottiin tietoa myös TEKESin toiminnasta asiantuntija Kaisa Holman opastamana.  Muita päivässä mukana olleita tahoja olivat mm. Kymen Yrittäjät paikallisyhdistyksineen, Kymenlaakson kauppakamari, Kouvolan nuorkauppakamari, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Kouvola Innovation, KSAO ja LUT.

Nostetta yrittämiseen – iloa ihan kaikille

Yleisölle oli tarjolla päivän aikana toiminnallisia esittelypisteitä, teemaseminaareja, yrityscase -esittelyjä, ideapajoja sekä myös paljon viihteellisempiä, koko perheelle suunnattuja esityksiä. Erityisesti matkailualan yrittäjät keräsivät sankoin joukoin vierailijoita omille osastoilleen. Omia kokemuksiaan yrittäjyydestä kertoivat Kouvolasta kansainvälisille markkinoille ponnistaneiden yritysten (Lumon Oy, Kaslink Oy, Saaramaan Vesi Oy) edustajat. Tapahtuman juontajina olivat Tesian -naiset eli TV:stä tutut näyttelijät Jasmin Hamid, Kirsi Ståhlberg ja Mia Ehrnrooth.

Nina Alatalon mielestä tapahtuma oli onnistunut. – ELYn on tärkeä näkyä yrittäjille tunnettuuden lisäämiseksi; tuemme omalta osaltamme alueen yritystoimintaa ja vetovoimaisuutta. Yrittäjyyteen kannustavaa ilmapiiriä rakentavat ja muokkaavat parhaiten alueella jo toimivat yritykset. - Alueella tarvitaan yritysten omaa aktiivisuutta ja osallistumista sekä hyvien asioiden esille nostamista valittamisen sijaan ja siitä tämä tapahtuma oli oiva esimerkki, Nina Alatalo  kertoi.


  Kaakkois-Suomen TE-toimiston osastolla päivystivät Anita Kirkkopelto-Marttila
   ja Antero Järvinen. Kuva: Nina Alatalo. 


Regional information