Nyheter

Regional information

Nyheter 2020

Neljä ELY-aluetta mukana kokeilussa saatavuusharkinnan sujuvoittamiseksi

Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusten toimialueet ovat valikoituneet työlupalinjausten saatavuusharkintaa koskevan pilotin kokeilualueiksi.

Kokeilussa on tavoitteena luoda yhteinen työlupalinjaus neljälle ELY-keskus -alueelle. Kokeilualueilla on useita toimialoja, joissa osaavan työvoiman saatavuus on monin paikoin kasvun este. Kokeilulla tavoitellaan ulkomaisen työvoiman alueellisen liikkuvuuden lisäämistä ja työvoiman maahanmuuttoon liittyvien lupaprosessien selkeyttämistä.

Saatavuusharkinta tarkoittaa, että ulkomailla olevan työntekijän hakiessa oleskelulupaa Suomesta, TE-toimisto selvittää, olisiko avoinna olevaan paikkaan jo tarjolla työntekijää kotimaasta. Saatavuusharkinnan tarkoitus on tukea työmarkkinoilla olevan työvoiman mahdollisuutta työllistyä, mutta ei estää työvoiman rekrytointia ulkomailta.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto käsittelee keskitetysti työntekijän oleskelulupiin liittyvät asiat pilottiin osallistuvien Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ELY-keskusalueilla.

Tavoitteena on, että kokeilu käynnistyy jo lokakuun aikana.

Lue lisää

Neljä ELY-aluetta mukana kokeilussa saatavuusharkinnan sujuvoittamiseksi (Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu), ELY-keskuksen tiedote, 2.9.2021 (sttinfo.fi)