Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Me olemme myös #HupparikansanPuolella (Lappi)

Hyvää nuorisotyönviikkoa! Me Lapin TE-toimistossa ja ELY-keskuksessa olemme #HupparikansanPuolella ja #Syrjinnästävapaa'alue. Haluamme olla mukana tukemassa tärkeää asiaa ja viedä viestiä osaltamme eteenpäin.

Mitäs kaikkea me sitten teemme nuorten hyväksi ja nuorten kanssa? Moni nuori miettii, mille tielle lähtisi peruskoulun jälkeen. Tämä kysymys ei ole useinkaan helppo vastattava. Me pohdimme tätä yhdessä nuoren kanssa. Mikä olisi minulle sopiva ammatti? Mihin kouluun lähtisin? Mitä töitä on tarjolla ja miten niitä haetaan? Alkaisinko yrittäjäksi? Olisiko valmennuksista ja lisäkoulutuksesta minulle apua näissä asioissa?

Polku työelämään ei ole aina suora eikä unelma-ammatti kristallinkirkkaana mielessä. Meillä TE-toimistossa on tarjolla neuvoa ja ohjausta sekä valmennuksia polun eri vaiheissa yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Tutustu palveluihimme ja nuorten sivuihin.

Jos yrittäjyys kiinnostaa uravaihtoehtona, kannattaa navigoida osoitteeseen www.yrityssuomi.fi. Sieltä löytyy paljon tietoa yritystoiminnasta ja -palveluista. Neuvomme palveluiden hyödyntämisessä ja valjastamme tarvittaessa yritystoimijoiden verkoston avuksesi.

Rahoitamme myös monenlaisia kehittämishankkeita, joilla autetaan nuoria pääsemään työmarkkinoille tai lisätään nuorten osallisuutta yhteiskuntaan. Hankerahoitusta voi saada myös esimerkiksi maaseudulla asuvien nuorten harrastusmahdollisuuksien kehittämiseen.

Nuorissa on Lapinkin tulevaisuus! Liity mukaan #HupparikansanPuolelle!

johtaja Tiina Keränen, Lapin TE-toimisto, puh. 0295 039 636
strategiapäällikkö Tuija Ohtonen, Lapin ELY-keskus, puh. 0295 037 103


Regional information