Navigeringsmeny
Uutiset 2015

Nyheter 2015

Nyheter

Mahdollisuutena Kazakstan?

Miten yritykset voisivat löytää uutta kasvua Kazakstanista ja muista Kaukasuksen maista? Näihin kysymyksiin eteläsavolaiset yritykset saivat vastauksia Mikkelissä 12.5. järjestetyssä tilaisuudessa.  Esillä oli ajankohtaiskatsaus Venäjän tilanteesta ja pohdittiin, voisiko yritysten venäjäosaamista soveltaa myös Kaukasuksen markkinoilla.

Kazakstanissa on julkistettu lukuisia rakennus- ja infrahankkeita ja maan talous on kasvanut kymmenen vuoden ajan keskimäärin kahdeksan prosentin vuosivauhtia.  Iso projekti on maan pääkaupungissa Astanassa vuonna 2017 pidettävä maailmannäyttely. Kazakstanin markkinoilla toimii melko vähän suomalaisyrityksiä, vaikka se voisi olla mahdollisuus paikata esimerkiksi Venäjän taloustilanteen tuomia menetyksiä.

Tilaisuudessa kuultiin Finpron asiantuntijoiden Aleksej Leppäsen, Kirsi-Maarit Poljatchenkon ja Anniina Koivula-Olstad (Kazakstanista suurlähetystö) näkemyksiä markkinoista, mahdollisuuksista, haasteista ja ratkaisuista. Yrityksille tarjolla olevat Team Finland –palvelut ja Miktechin palvelut esiteltiin myös.

Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä Team Finland –verkosto, Finpro, Pirkanmaan ELY-keskus, Miktech Oy, EEN/Turku Science Park sekä ulkoministeriö/Pietarin ja Kazakstanin suurlähetystöt.

Lisätietoja:

Asiantuntija Maaret Kaksonen, p. 029 502 4048

 


Regional information