Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Maaseutumausteisilla aamukahveilla oli tarjolla kattaus satakuntalaisen Leader-toiminnan helmiä

 

Kevään viimeiset maaseutumausteiset kahvit nautittiin tänään Leader-teemalla. Kuulimme äärimmäisen mielenkiintoisia puheenvuoroja satakunnan maaseudun kehittämisen tiimoilta.

Hankevetäjä Piia Palmgren Leader Pyhäjärviseudusta esitteli tilaisuuden aluksi Pitovoimaa Pyhäjärviseudulle-hankkeen monipuolista toimintakenttää.

- Hankkeen aikana on järjestetty muun muassa erilaisia koulutuksia, opintomatkoja, webinaareja ja nuorten vaikuttajailtoja yhteistyössä alueen yhdistyksten ja kuntien kanssa, Palmgren kertoo.

Lue lisää TÄSTÄ 

Mirva Salonen Leader Ravakasta esitteli Mobiililuotsi-hanketta. Mobiililuotsi on sovellus, josta löytyy helposti ja käyttäjälähtöisesti vastaukset alueelle muuttavien yleisimpiin kysymyksiin. Palvelu kokoaa yhteen seutukunnan  julkiset, yksityiset ja kolmannen sektorin palvelut.

-    Palvelu julkaistiin alun perin suomeksi ja englanniksi. Nyt olemme kääntämässä materiaalia ukrainan kielelle. Palvelu skaalautuu joustavasti ja nopeasti erilaisiin tilanteisiin, Salonen toteaa.

Lue lisää Mobiililuotsista TÄSTÄ


Leader Karhuseutu tuo energia,- kiertotalous-, ja ympäristöasioita osaksi yhteisöjen toimintaa Energiaa elämään -hankkeella. Karhuseutu auttaa yhteisöjä ja yrityksiä kehittämään toimintaansa ympäristöystävällisemmäksi ja energiatehokkaammaksi hankkeen myötä.

-    Alueelta puuttuu niin sanottu kestävän kehityksen toimisto. Päädyimme siksi hakemaan hanketta itse. Tiedonvälityksellä ja neuvonnalla pyrimme saamaan aikaan konkreettisia kestävyysmuutoksia maaseudun yhteisöissä hyödyntämällä ruohonjuuritasolta tulleita ideoita, hankekordintaattori Mimmi Virtanen kertoo.

Tutustu Energiaa elämään hankkeeseen TÄSTÄ

Tuomas Lehtinen Highly Effective Oy:tä esitteli meille Rajaton mahdollisuus- hanketta, joka on kartoittanut digitalisaation vaikutusta yritysten mahdollisuuksiin ja toimiintaedellytyksiin Pohjois-Satakunnan maaseudulla. Yritykset olivat tyytyväisiä maaseudun tarjoamiin puitteiisin, mutta haasteeksi kyselytuloksissa nousi osaavan työvoiman saaminen.

-    Pandemian myötä maaseudun arvostus on kasvanut ihmisten kaivatessa yhä enemmän turvalliseen ympäristöön luonnon keskelle. Pohdimme keinoja tehdä maaseutupitäjistä entistä houkuttelevampia paikkoja elää ja tehdä työtä, Lehtinen kuvailee.


Lue lisää hankkeestä TÄSTÄAamukahvien tallenne on katsottavissa Youtubessa 20.5. saakka.