Navigeringsmeny
Nyheter 2013

Nyheter 2013

Nyheter

Maailmanlaajuinen maahanmuuttoa käsittelevä METROPOLIS-konferenssi Tampereella syyskuussa 2013 (Pirkanmaan ELY-keskus)

Kansainvälistä muuttoliikettä ja maahanmuuttoa käsittelevää METROPOLIS INTERNATIONAL -konferenssi järjestetään Tampere-talossa 9.-13.9.2013. Konferenssi kokoaa yhteen alan tutkijat, hallinnon asiantuntijat ja käytännön toimijat. Konferenssissa on simultaanitulkkaus.
 


 

METROPOLIS järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin, Tampereen yliopiston, Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Etnisten suhteiden ja kansainvälisen muuttoliikkeen tutkimuksen seuran kanssa useiden ministeriöiden tuella (TEM, OKM, SM, UM). Konferenssiin odotetaan 500 osallistujaa yli 30 maasta. Viiden päivän aikana järjestetään opintokäyntejä, 8 asiantuntijapaneelia, 50 työryhmää ja iltaisin mielenkiintoista oheisohjelmaa.

METROPOLIS tuo alan huippuasiantuntijat Tampereelle ja tarjoaa tietopaketin kansainväliseen muuttoliikkeeseen ja maahanmuuttoon liittyvistä kysymyksistä

Konferenssin tavoitteena on saa saada tutkimustulokset viranomaisten, poliitikkojen ja muiden käytännön toimijoiden käyttöön, levittää hyvin toimivia käytäntöjä ja tunnistaa yhteistyössä uusia tutkimustarpeita ja  -mahdollisuuksia. Asiantuntijapaneeleissa keskustellaan muun muassa talouden kehittymisestä, työvoiman kilpailusta ja väestön ikääntymisestä. Keskustelijoina muun muassa Nokian kehitysjohtaja Kai Öistämö yhdessä OECDn maahanmuuttoasioista vastaavan johtajan Jean-Christophe Dumontin ja Kiinan globalisaatiokeskuksen johtajan Huiyao Wangin kanssa. Ajankohtaista keskustelua käydään myös esimerkiksi muuttoliikkeestä Venäjällä sekä romanien ihmisoikeustilanteesta.

METROPOLIS tuo ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkijoiden ja sidosryhmien verkostoitumiseen

Työryhmät, opintokäynnit ja vapaa-ajan ohjelma mahdollistavat verkostoitumisen ja tarjoavat sekä visioita että toimintatapoja oman työn kehittämiseen.

METROPOLIS luo puitteet kansainvälisen huippututkimuksen esittelylle suomen kielellä

Aamupäivien asiantuntijapaneeleissa on suomi-englanti-simultaanitulkkaus. Korkean tason asiantuntijat yli 14 maasta alustavat ajankohtaisista teemoista. Iltapäivisin ohjelmassa ovat päivien sisältöön liittyvät kansainväliset työpajat, jotka tarjoavat maahanmuuttopolitiikkaan ja -työhön liittyviä akateemisen tutkimuksen ja käytännön asiantuntijuuden näkökulmia eri puolilta maailmaa.

METROPOLIS tarjoaa foorumin oman toiminnan esittelylle

Tampere-talon näyttelyosastolla on erinomainen tilaisuus tutustua alan toimijoihin ja esitellä omaa osaamistaan tai palveluitaan.

Lisätietoa konferenssin teemoista, puhujista ja sponsoripaketeista löytyy www-sivulta /www.metropolis2013.fi.

Lisätiedot:

  • Maahanmuuttajatyön pääkoordinaattori Marja Nyrhinen, Tampereen kaupunki
    puh. 040 572 7932, marja.nyrhinen(at)tampere.fi
  • Maahanmuuttoasiantuntija Paula Kuusipalo, Pirkanmaan ELY-keskus
    puh. 0295 036 057, paula.kuusipalo(at)ely-keskus.fi

Regional information