Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Luontokoulua Freshabit-hengessä Lapväärtin-Isojoella (Pohjalaismaakunnat)

Kristiinankaupungin alakoulujen oppilaat pääsivät tutustumaan Lapväärtin-Isojoen vesistön puroihin ja jokiympäristöön luontokoulupäivinä 13.–15.9.2016. Luontokoulupäivät järjestää Kvarkens Naturskola yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin sekä alakoulujen kanssa. Luontokoulupäivät ovat osa EU:n LIFE -rahoitteista Freshabit Pohjanmaan joet -osahanketta ja opetus keskittyykin näin vesistöihin erityisesti puroihin ja jokeen.

Sää suosi tiistaina Kristiinankaupungin ja Peruksen ruotsalaisen alakoulun 5. ja 6. luokan oppilaita. Töniluoma solisi kutsuvasti ja yksi opettajista, ELY-keskuksen edustaja pulahti puroon esittelemään vesieläinnäytteiden keräämistä. Purolla oppilaat näkivät myös, miten suoristettuja ja kaivettuja puroja kunnostetaan monimuotoisemmiksi elinympäristöiksi. Töniluoma on Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin ja Kraft & Kultur Oy:n yhteistyönä vuonna 2011 toteuttama purokunnostuskohde.

"Pohjaa tömistellessä on tärkeää tanssia ennemmin rokkia kuin valssia", opetti ELY-keskuksen edustaja mahdollisille tuleville biologeille.

Peruksen Storholmenilla jatkettiin päivän opetusta. Oppilaat jaettiin kolmeen ryhmään, jotka kiersivät opetuspisteitä. Pisteillä tutustuttiin virtaamamittaukseen, joen rakenteeseen ja vesieliöstöön, Peruksen kalatiehen ja kalastoon sekä veden käyttöön.

Storholmenissa Peruksessa oppilaat mm. tutustuivat kalatiehen  ja mittasivat myllykanavan virtaaman omenoiden avulla.

  


Regional information