Navigeringsmeny

Regional information

Lomautettujen määrä väheni toukokuun aikana (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 35 300 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 2 000 henkilöllä. Viime vuoden toukokuusta työttömien määrä lähes kaksinkertaistui kasvaessaan 17 000 henkilöllä (93%). Koko maassa työttömien määrä kasvoi hieman tätä hitaampaa tahtia (90%).  Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän kasvu oli pääosin lomautettujen määrän kasvua. Lomautettujen määrä olikin toukokuun lopussa moninkertainen vuotta aiempaan verrattuna, vaikka se oli alentunut viikko viikolta toukokuun ajan.

Työttömien osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa Varsinais-Suomessa 15,4 % eli 7,4 %-yksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (16,5 %).

Työttömien määrä kasvoi rajusti vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Näin myös Varsinais-Suomen seutukunnissa. Hitaimmin työttömien määrä kasvoi Salon seuduilla (72%) – voimakkainta kasvu oli Turunmaan saaristossa (119%). Vakka-Suomi  ja Loimaan seutu kuuluvat koko maan pienimpien työttömyysprosenttien seutukuntien TOP5:een. Pitkäaikaistyöttömiä on saman verran kuin vuosi sitten, samalla kun määrä kasvoi lievästi toukokuun aikana – nyt jo toisena kuukautena peräkkäin.

Kesäkuun aikana työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrät yleensä kasvavat ja niin tapahtunee kuluvanakin vuonna.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.
  • palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, puh. 0295 022 772

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)