Navigeringsmeny
Uutiset 2017

Nyheter 2017

Nyheter 2017

Loistouralle-kokeiluhanke tarjoaa työnhakijan avuksi henkilökohtaisen valmentajan puoleksi vuodeksi (Pirkanmaa)

Loistouralle on Pirkanmaan TE-toimistossa vähintään kolme kuukautta työttömänä olleille työnhakijoille tarkoitettu palvelu, jonka ensisijaisena tavoitteena on asiakkaan työllistyminen avoimille työmarkkinoille. Loistouralle-palvelussa kokeillaan palveluseteliä, jossa asiakas valitsee kolmesta palveluntuottajasta itselleen parhaiten sopivan. Henkilökohtaisen valmentajan kanssa työnhakijalle räätälöidään juuri hänelle sopivat tavat löytää uusi työ. Palvelu kestää enintään puoli vuotta.

Palveluntuottajille maksetaan tuloksesta

Pirkanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut palveluntuottajat, joita on valittu kolme. Palveluntuottajat voivat itse valita mielestään tehokkaimmat keinot, jotta asiakas löytää uuden työn. Palvelu voi sisältää sparrausta, valmennusta, uusia tehokkaita työnhaun tapoja, ja mikä tärkeintä, henkilökohtaisen valmentajan tuen, osaamisen ja kokemuksen.
− Palveluntuottajille maksetaan ensisijaisesti asiakkaan työllistymisestä, mutta palkkiota voidaan maksaa myös muista toimista, jotka auttavat asiakasta merkittävästi eteenpäin työllistymisen tiellä, näitä ovat esimerkiksi työvoimakoulutus tai palkkatukityö, kertoo aikuiskoulutuspäällikkö Riikka Joutsensaari Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Asiakas valitsee itse palveluntuottajan

Pirkanmaan TE-toimisto kutsuu työttömiä työnhakija-asiakkaitaan infotilaisuuteen, jossa kerrotaan mistä hankkeessa on kysymys, ja jossa palveluntuottajat esittelevät omat palvelunsa. Infotilaisuuksia pidetään kerran viikossa. On tärkeää, että asiakas tutustuu henkilökohtaisesti palveluvaihtoehtoihin sekä valmentajiin, jotta tavoitteet ja toiveet kohtaavat. Kutsu infotilaisuuteen on velvoittava, mutta itse palveluun mukaan lähteminen on asiakkaille vapaaehtoista.

Loistouralle-kokeiluhankkeeseen voidaan ottaa kokonaisuudessaan 700 asiakasta. TE-toimiston asiantuntijoiden tekemät määräaikaishaastattelut tehdään osallistuville ennen valmennuksen käynnistämistä. Palvelun aikana asiakkaalle ei tarjota TE-palveluja, mutta asiakas voi niitä toki halutessaan käyttää.

Valitut palveluntuottajat Loistouralle-palveluun ovat

  • Arffman Consulting Oy
  • Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
  • Valmennuskeskus Public

Ensimmäinen infotilaisuus pidettiin 7.9. Kuvassa valmentajat valmistautumassa esittelyyn.

Lisätietoja Loistouralle-kokeiluhankkeesta:


Regional information