Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Lillmälön lauttarannan rantapengertä vahvistetaan Paraisilla, rakennustöistä häiriöitä Saaristotien liikenteeseen (Varsinais-Suomi)

Maantiellä 180 Parainen-Nauvo lauttapaikalla Lillmälön lauttarannassa suoritetaan lautta-alus Elektran käyttämän maatuen rantapenkereen vahvistustyö. Työ toteutetaan 11.3.-7.6.2019. Työt tulevat aiheuttamaan häiriöitä liikenteeseen, sillä töiden aikana on käytössä tilapäisiä liikennejärjestelyjä, jotka hidastavat lautan lastausta ja purkua.  Myös satunnaiset lyhyet liikennekatkot ovat mahdollisia. Porapaalutus aiheuttaa lisäksi meluhaittoja.

Maatuen louhepenkka ei ole kestänyt lautta-alusten aiheuttamia potkurivirtauksia, vaan on alkanut syöpyä. Lillmälön lauttarannassa olevien maatukien välinen meripenger stabiloidaan teräksisellä porapaaluseinällä. Rakennustöistä aiheutuu meluhaittaa ja liikenteen häiriöitä lautta- ja tieliikenteeseen.

Rakennustöiden aikana lauttapaikalla joudutaan tekemään tilapäisiä liikennejärjestelyjä, joiden vuoksi kehotamme autoilijoita tarkkaavaisuuteen.

Ajalla 11.3.-29.4.2019 Elektran käyttämälle kalturille johtaa vain yksi ajokaista, mikä hidastaa lautan lastausta ja purkua.

Ajalla 30.4.-7.6.2019 liikennejärjestelyjä muutetaan siten, että kalturille johtaa pääsääntöisesti kaksi ajokaistaa. Näin minimoidaan töiden aiheuttamia haittoja liikenteelle kesäsesongin alkaessa.  

Osa töistä on melua aiheuttavaa porapaalutusta. Meluhaittojen välttämiseksi urakoitsija toteuttaa työt pääasiassa päiväsaikaan ja arkipäivisin.

Tavoitteena on, ettei tie- ja lauttaliikennettä tarvitse keskeyttää töiden aikana, mutta tilapäisesti lyhyitä liikennekatkoja saattaa esiintyä. ITM Finland Turun tieliikennekeskus tiedottaa mahdollisista rakennustöiden aikaisista liikenteen katkoista. Väylän nettisivuilta löytyy ajantasaista tietoa liikenteen häiriöistä.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, tieinsinööri Tapani Jaakkola, p. 0295 022 791


Regional information