Navigeringsmeny

Nyheter 2020

Regional information

Nyheter 2020

Liikenteen asiakaspalvelun Palauteväylä-palvelu on uudistunut (Pirkanmaa)

Valtion väyläasioihin liittyvä asiointi on nyt aiempaa helpompaa. Asiakas saa entistä useammin vastauksen kysymykseensä itsepalveluna. Entisen Palauteväylän erillisten etusivun, palautelomakkeen ja tietämyssivun sijaan kaikki palvelut on nyt koottu samalle sivulle eri välilehtiin. Osiot ovat Etsi tietoa, Palauteväylä sekä Kysy neuvoa. Tervetuloa tutustumaan!

Autoja liikenteessä valtatiellä kesäaikaan.

Palauteväylän uudistuksen tavoitteena on yhtenäistää Liikenteen asiakaspalvelun sähköisten asiointipalveluiden käyttäjäkokemus. Uudessa palvelussa tarjotaan tietoa asiakaspalvelun laajasta tietämyksestä, jolloin vastauksen asiaansa saa usein itsepalveluna. Palauteväylässä voi myös ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä Liikenteen asiakaspalveluun ja jättää oman kysymyksen, palautteen tai kehitysehdotuksen valtion eri väylämuodoista.  

Entisen palauteväylän erillisten etusivun, palautelomakkeen ja tietämyssivun sijaan kaikki palvelut on nyt koottu samalle sivulle eri välilehtiin. Osiot ovat etsi tietoa, Palauteväylä sekä kysy neuvoa.

Etusivulla (etsi tietoa) voi lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ja etsiä tietoa hakusanoilla.  Etusivulla julkaistaan myös ajankohtaisia tiedotteita eri väylämuodoista sekä tiedotetaan esimerkiksi käsittely- ja aukioloajoista.

Palauteväylässä voi jättää tien kuntoon liittyvän ilmoituksen tai liikenteeseen liittyvän kehitysehdotuksen. Kartalla voi selailla jo annettuja palautteita ja ilmoituksia tien kunnosta. Uutuutena palaute on paikannettava kartalle, sillä sijaintitieto on tärkeä osa yhteydenottojen käsittelyä ja hyödyntämistä. Paikannuksen ja aihevalinnan avulla viestit voidaan välittää entistä sujuvammin urakoitsijoille.

Kysy neuvoa-osiossa asiakas ohjataan helposti aiheeseen liittyvän tiedon äärelle sekä tarjotaan mahdollisuus kysyä oma kysymys, jos vastausta ei löydy palvelusta.

Kahden ja puolen vuoden aikana asiakkaat ovat jo löytäneet Palauteväylä-portaalin hyvin. Etusivulla on tähän asti ollut lähes 20 000 katselua kuukaudessa, ja kävijämäärän odotetaan kasvavan edelleen.

Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen Palauteväylään!

Palautevayla.fi/aspa