Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Kulttuuriympäristötyöryhmä aktivoituu Etelä-Karjalassa (Kaakkois-Suomi)

Vuosien hiljaiselon jälkeen Etelä-Karjalan kulttuuriympäristötyöryhmä kokosi voimansa, aloitti säännölliset tapaamiset ja aktiivisen toiminnan.

Sen lisäksi, että kulttuuriperinnön kanssa toimivat viranomaiset vaihtavat kokemuksia ja kuulumisia, on tarjolla myös yhteistä toimintaa.  Syksyllä on tulossa konkreettista opastusta ja työkaluja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten kunnostukseen kaikille avoimessa seminaarissa. Lisäksi toimintasuunnitelmaan on tulossa muun muassa kulttuuriympäristötietojen löydettävyyden parantaminen. Tavoitteena on tuoda tietoa alueen arvokkaista maisema-alueista ja rakennusperinnöstä kaikkien eteläkarjalaisten helposti saataville.

Mukana ryhmässä ovat Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen lisäksi, Museovirasto, Etelä-Karjalan liitto, Etelä-Karjalan museo, Metsähallitus, Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria, Lappeenrannan ja Imatran kaupungit sekä muut alueen kunnat.

Kiinnostaako kulttuuriperintö?

Voit seurata ryhmän toimintaa ympäristö.fi sivuilla tämän polun kautta:  ympäristö.fi/Elinympäristö_ja_kaavoitus/Elinympäristö/Kulttuuriympäristö/Kulttuuriympäristön hoidon hallinto/Etelä-Karjalan kulttuuriympäristötyöryhmä

Voit myös seurata meitä somessa;

  • #EKkulttuuriympäristö
  • #ekarjala
  • #kulttuuriympäristö

Lisätietoja:

Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Tuija Mustonen
P. 0295 029 201
etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

 


Regional information