Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Kulttuurin Hacklab ja yhteinen sähköinen makasiini (Etelä-Savon ELY-keskus)

Haluaisitko luoda yhdessä taiteen ja kulttuurin sekä digitaitajien kanssa jotain ainutkertaista ja uutta? Nyt siitä voi tulla totta, sillä Etelä-Savon kulttuurin tulevaisuusohjelmassa on ideoitu tapoja toimia yhdessä. Yksi tapa on lyöttäytyä yhteen kulttuurin ja taiteen sekä muiden alojen toimijoiden kanssa ja viestittää näistä asioista yhdessä.

Etelä-Savon ELY-keskus ja Hacklab Mikkeli ovat hakeneet kevään aikana ideoita siitä, miten saadaan kulttuurin ja taiteen tekijöille mahdollisuuksia tehdä uutta ja yhdistää tekemistä monialaisesti esimerkiksi digipalveluina. Kulttuurin Hacklabin ideana on mm. järjestää hackathon. Esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriö on rahoittanut Hack for Heritage -hackathonia viime vuonna. Päätekijänä oli Open Knowledge Finlandin Avoin GLAM -ryhmä (galleries, libraries, archives, museums). Hack 4 Heritage -tapahtuma yhdistää esimerkiksi koodarit, taiteilijat, historioitsijat ja muut humanistit. Tuotteina ja palveluina voi syntyä mm. pelejä, appseja, musiikkivideoita, ratkaisuja johonkin taiteen tai kulttuurin kysymykseen tai vaikkapa yrityksessä olevaan prosessiin.

Elisa Hillgen Valosilmä Ky:stä ja vastikään perustetusta
DeSavo-yhdistyksestä on valmis luomaan ympäristöön
valotaidetta ja tuomaan uusia tuotteita myyntiin.

Aineistoja voivat tarjota museot, virastot, kaupunginorkesteri, teatteri, kirjastot, arkistot, järjestöt, yritykset. Samalla  tilaisuus voi toimia leikkimielisenä kilpailuna. Nyt näyttää siltä, että Etelä-Savossa saadaan kokeiltua jo tämän vuoden aikana hackathon-tyyppistä toimintaa.

 

Mikkelin kaupungin museon johtaja Matti Karttunen ja Hacklab Mikkelin puheenjohtaja Mikko Lampi ideoimassa Hacklabia.

Kulttuurin ja taiteen tekijöiden kannalta on tärkeää luoda yhteistä tulevaisuutta. Sitä varten ELY, maakuntaliitto, Taike, Aalto-yliopisto ja MAMK yhdessä käynnistävät sähköisen kulttuurin ja taiteen makasiinin. Ensimmäinen makasiini ilmestyy näillä näkymin huhtikuun lopussa, ja siitä on tarkoitus tehdä säännöllinen ja kiinnostava viestinnän keino. Ensimmäiseen numeroon, jonka pääteemana on kulttuurin tulevaisuus, on odotettavissa kantaaottava puheenvuoro tai kolumni Mikkelin teatterin johtajalta Katriina Honkaselta, pääuutinen, juttuja tulevista tapahtumista ja tekemisestä, tapahtumakalenterin tyyppinen tiivis tulevat tapahtumat -osuus, syvällisempiä juttua ihmisistä tai ilmiöistä ja infona avoimet rahoitushaut.

Ota yhteyttä, tehdään kulttuuria yhdessä!

Linkkejä

Teksti ja kuvat sekä lisätietoja:

Johtava asiantuntija Tuija Toivakainen, tuija.toivakainen(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 220


Regional information