Navigeringsmeny

Regional information

Koulujen alueiden nopeusrajoituksia lasketaan (Keski-Suomi)

Koulujen alueita sivuavien valtion maanteiden nopeusrajoituksia tullaan laskemaan lähes kaikkien sellaisten koulujen kohdilla, joilla nopeusrajoitus on tällä hetkellä yli 40 km/t. Tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta koulujen läheisyydessä. Muutostyö toteutetaan loppuun kevään 2020 aikana.

Keski-Suomessa on maanteiden varsilla yhteensä 60 koulua. Suurimmalla osalla kouluista on jo riittävän alhainen rajoitus. Nopeuden lasku toteutetaan vielä yli 20 koulun kohdalla.

– Suurimmalla osalla kouluista nopeusrajoitus on jo aiemmin laskettu 60 km/t eli tilanne on ollut jo kohtuullinen. Nyt sitä parannetaan vielä lisää, jotta voisimme välttyä surullisilta onnettomuuksilta, liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen toteaa.

Maanteillä onnettomuuksissa, joissa osapuolena on ollut jalankulkija tai pyöräilijä, on loukkaantunut viiden vuoden aikana Keski-Suomessa noin 40 henkilöä, joista kuusi on ollut kouluikäisiä.

– Tulee kuitenkin muistaa, että kaikki kevyeen liikenteeseen kohdistuneet onnettomuudet eivät ole tilastoissa, koska aina poliisia ei kutsuta paikalle. Suurin osa onnettomuuksista on sattunut valoisaan aikaan hyvissä ajo-olosuhteissa eli paljaalla ja kuivalla tiellä sellaisissa kohdissa, joista suurimmassa osassa nopeusrajoitus on ollut 60-80 km/t, Pesonen taustoittaa.

Kun mukaan otetaan kaikki Keski-Suomen kevyeen liikenteeseen kohdistuneet henkilövahinko-onnettomuudet, luku nousee yli 300:an. Tällöin tarkastelussa ovat maanteiden lisäksi kadut ja yksityistiet.

Lisätietoja:

Liikenneturvallisuusinsinööri
Anne-Maria Pesonen
p. 0295 024 709
Keski-Suomen ELY-keskus

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)