Navigeringsmeny

Regional information

Koronavirus vaikuttaa Kainuun ELY-keskuksen toimintaan - toistaiseksi palvelut toimivat lähes normaalisti (Kainuu) 

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne vaikuttaa Kainuun ELY-keskuksen toimintaan, mutta pyrimme turvaamaan kaikki tehtävät parhaalla mahdollisella tavalla.  

Koronavirus vaikuttaa eri hallinnonalojen tehtävien hoitoon

Ympäristöpuolen tehtävissä keskitytään erityisesti vesihuollon toimintavarmuuteen, tulvariskien hallintaan ja patoturvallisuuden valvontaan, jätevesipuhdistamojen toimintaan ja ympäristölupavalvonnassa varautumiseen vahinkojen varalta.  

Kainuun alueen yritystoimijat ovat käynnistäneet yhteisen kriisiryhmän liittyen kainuulaisten yritysten tukemiseen koronaviruksen aiheuttamissa haasteissa. Kainuun ELY-keskus valmistautuu yrityspalvelujen osalta järjestelemään toimintojaan erityistilanteen aikana. Yritysten toiminnan varmistamiseksi käyttöön otetaan uusia työkaluja.  

Maatalouden rakennetukien sekä maaseudun yritys- ja hanketukien käsittely ja maksatus toimivat normaaliin tapaan. Poikkeustilanteen aikana vain kiireelliset ja välttämättömät maatalouden valvonnat toteutetaan. Maatiloille kohdistuvia tarkastuskäyntejä rajoitetaan. 

THL:n ja Aluehallintoviraston (AVI) antamien ohjeiden ja suositusten mukaisesti vältämme kanssakäymistä ja tilaisuuksien järjestämistä tartuntojen määrän hillitsemiseksi. Suosittelemme käyttämään sähköisiä palvelukanavia ja välttämään asiointia paikan päällä.  

ELY-keskuksen työntekijät hoitavat työtehtäviinsä liittyviä asioita pääosin sähköpostitse, puhelimitse ja etäyhteyksin. Vältämme matkustamista sekä kasvokkain tapahtuvaa kanssakäymistä. Tapaamisia voidaan järjestää etäyhteyksin. Asiantuntijamme ottavat asiakkaisiin yhteyttä, kun on tarve sopia erityisistä menettelytavoista esimerkiksi yritys- tai asiakaskäyntien osalta. 

ELY-keskuksen sähköinen asiointi ja lomakkeet – asiointipalvelut käytössä 24/7 

Suosittelemme käyttämään sähköisiä asiointipalveluja. Lisätietoja löydät tästä: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/asioiverkossa 

Kirjaamoon osoitetut asiakirjat postitetaan osoitteella: Kainuun ELY-keskus, kirjaamo, PL 115, 87101 Kajaani tai sähköpostitse: kirjaamo.kainuu(at)ely-keskus.fi 

Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja sen myötä ohjeet ja toimintatavat voivat tarkentua. Viestimme muutoksista verkkosivuillamme sekä Twitter-kanavallamme @KainuunELY, joten ne kannattaa ottaa seurantaan. 
 

Lisätietoja:

Ylijohtaja Jaana Korhonen, Kainuun ELY-keskus, jaana.korhonen(at)ely-keskus.fi, p. 0295 023 560

Johtaja, Ympäristö ja luonnonvarat, Sari Myllyoja, Kainuun ELY-keskus, sari.myllyoja(at)ely-keskus.fi, p. 0295 023 833

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)