Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Kokoustiedote: Etelä-Savon maakuntauudistuksen johtoryhmä 3.10.2016 (Etelä-Savo)

Etelä-Savon maakuntauudistuksen johtoryhmän 3.10. kokouksessa käsiteltiin projektipäällikön valintaa ja nimettiin valmisteluryhmille vetäjät.

Maakuntauudistuksen projektipäälliköksi Etelä-Savoon Maija Korhonen

Maakuntauudistuksen johtoryhmä esittää maakuntauudistuksen projektipäälliköksi tekniikan lisensiaatti Maija Korhosta. Korhonen toimii tällä hetkellä tutkimuspäällikkönä Mikkelin ammattikorkeakoulussa. Tehtävään oli kaikkiaan 15 hakijaa. Päätöksen henkilövalinnasta tekee maakuntajohtaja. Projektipäällikkö sijoittuu maakuntaliiton virastoon.

Maija Korhosen tehtävä on määräaikainen 30.6.2017 saakka. Korhonen vastaa maakuntauudistuksen ja uuden maakunnan toiminnan käynnistämisen esivalmistelusta siten, että uudistukseen liittyvä valmisteleva työ ja tulokset valmistuvat aikataulussa.

Maakuntauudistuksen alatyöryhmille puheenjohtajat

Maakuntauudistuksen johtoryhmä päätti 5.9. kokouksessaan perustaa seitsemän työryhmää maakuntauudistuksen valmisteluun. Kokouksessaan 3.10. johtoryhmä nimesi työryhmille puheenjohtajat.

Valmistelutyöryhmien puheenjohtajat ovat:

  • Alueiden kehittäminen: Maakuntaliiton aluekehitysjohtaja Riitta Koskinen
  • Alueiden käyttö: Maakuntaliiton aluesuunnittelujohtaja Jarmo Vauhkonen
  • Kasvupalvelut: ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima, osaaminen -vastuualueen johtaja Juha Pulliainen
  • Maatalous: ELY-keskuksen maaseutupalvelut – yksikön päällikkö Maija Puurunen
  • Pelastustoimi: Pelastusjohtaja Seppo Lokka
  • Sosiaali- ja terveydenhuolto: Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen
  • Ympäristöterveydenhuolto: Nimetään myöhemmin

Työryhmien muut jäsenet nimetään kun kaikki esitykset työryhmien jäseniksi on saatu. Työryhmien työskentelylle laaditaan yhteiset ohjeistukset ja ne järjestäytyvät mahdollisimman pian nimeämisen jälkeen. Keskeisenä tehtävänä on työsuunnitelman laatiminen aikatauluineen sekä uudistuksen esiselvitykset. Sisältö työryhmien työskentelyyn tulee uudistusta määrittävien lakien kautta.

Lisäksi työnsä on jo aloittanut aiemmin nimetty viestinnän yhteistyöryhmä, jonka puheenjohtajana toimii maakuntaliiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Teppo Leinonen. Viestinnän yhteistyöryhmä koordinoi ja toimeenpanee uudistuksen viestintää Etelä-Savossa.

Maakuntauudistuksen johtoryhmän seuraava kokous pidetään maanantaina 31.10.

Lisätietoja:

Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, 050 500 2584, pentti.makinen(at)esavo.fi


Regional information