Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Keski-Suomen maaseutugaalassa palkittiin maaseudun kehittäjiä (Keski-Suomen ELY-keskus)

Keski-Suomen neljäs maaseutugaala kokosi Wanhoihin Wehkeisiin Karstulaan yli 200 maaseudun ystävää; maaseutuyrittäjiä, sidosryhmiä ja tukijoita. Osallistujia oli koko maakunnan alueelta. Juhlaa valmisteltiin innostuneessa ja hedelmällisessä yhteistyössä pitkin syksyä.

Gaalassa palkittiin maaseudun kehittäjiä. Palkittavia viiteen eri sarjaan oli saanut ehdottaa kesän aikana Keski-Suomen maaseutugaalan nettisivuilla. Ehdotusten pohjalta valinnat oli tehnyt maakunnan yhteistyöryhmän maaseutujaosto. Lisäksi gaalassa julkistettiin Keski-Suomen vuoden kylä 2013.

Gaalan järjesti Keski-Suomen ELY-keskus yhteistyössä Keski-Suomen Kylät ry:n, MTK Keski-Suomen, ProAgria Keski-Suomen, Keski-Suomen keittiömestarit ry:n, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Keski-Suomen Liiton sekä Karstulan kunnan kanssa. Lisäksi mukana oli laaja joukko yritysyhteistyökumppaneita.

Lisätietoja gaalasta: Keski-Suomen ELY-keskus
Maaseutuyksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen, 0295 024 577

www.ksmaaseutugaala.fi

Palkitut maaseudun kehittäjät:

Innostava maaseudun kehittäjä –sarjassa palkittiin Hanna Kaihlajärvi Saarijärveltä.

Hänet tunnetaan positiivisena hengennostattajana ja yhteistyön rakentajana, joka on aktiivisen tiedottamisen ja yhteisöllisyyden edistämisen kautta saanut paljon myönteisiä asioita tapahtumaan erityisesti pohjoisen Keski-Suomen alueella.  Hänellä on laajat verkostot, joita hän käyttää taitavasti maaseudun monipuolisen kehittämisen hyväksi.
Lisätietoja: Hanna Kaihlajärvi, JAMK, Luonnonvarainstituutti, p. 040 563 5431

Oivallinen maaseututeko –sarjassa palkinnon sai Talviaisten tilan maatilapäivät Kivijärveltä.

Talviaisten tilan nuori yrittäjäpari on järjestänyt jo useampana vuotena maatilapäiviä, joilla on esitelty maitotilan toimintaa kaikelle kansalle. Tapahtumista tiedottamiseen on käytetty onnistuneesti Facebookia. Talviaisten tilan maatilapäivät ovat tuoneet esille keskisuomalaista maaseutua uudella tavalla.
Lisätietoja: Heini Hakkarainen, p. 040 1935 510

Onnistunut ympäristöpanostus –sarjassa palkittiin Erkki Kalmari Laukaasta. Kalmarin maatila on edelläkävijä biokaasun tuottamisessa ja erilaisten biokaasuun liittyvien teknologioiden hyödyntämisessä. Biokaasua käytetään energiaomavaraisen tilan lämmön ja sähkön tuotantoon ja sitä myydään myös autoilijoille. Lisäksi Kalmari on luonut menestynyttä yritystoimintaa biokaasuteknologian ympärille (Metener Oy).
Lisätietoja Erkki Kalmari, p. 0400 546 590

Vuoden 2013 maatalousyritys –palkinnon saivat Anniina ja Pekka Lahtinen Ohra-ahon tilalta Uuraisilta. Nuori yrittäjäpari on kehittänyt suunnitelmallisesti ja ennakkoluulottomasti tilaansa ja sen luomuemolehmätuotantoa. Tilalla otetaan ympäristöasiat huomioon kokonaisvaltaisesti. Yrittäjät toimivat kannustajina ja vertaistukena myös muille emolehmätiloille sekä osallistuvat aktiivisesti Hereford –rotujärjestön toimintaan. Tila tuottaa lihaa myös suoramyyntiin.
Lisätietoja: Pekka ja Anniina Lahtinen, p. 040-5241453 (Pekka)

Vuoden 2013 maaseutuyritys –palkinto myönnettiin Design Pylsylle Joutsasta.  Anu Pylsy on hieno esimerkki omiin vahvuuksiin ja käsityöalaan luottavasta yrittäjästä ja perheyrityksestä. Yritys on toiminut jo pitkään, mutta se uudistaa jatkuvasti liiketoimintaansa ja edustaa menestyvää ja osaavaa yrittäjyyttä maaseudulla. Pylsyn tuotteet ovat myös kansainvälisesti tunnettuja.
Lisätietoja: Anu Pylsy, p. 040 5444 219

Vuoden kylä 2013

Vuoden Kylä -arvonimi myönnetään Keski-Suomessa nyt 17. kerran. Vuoden Kylä 2013 on Tikkalan kylä Jyväskylän Korpilahdelta. Kylän ansiota ovat monen järjestön ja toimijan välinen yhteistyö sekä yhteistoiminta koulun, kaupungin ja seurakunnan kanssa. Tikkala huomioi eri-ikäisten ihmisten asuinpaikan tarpeet ja toiveet. Tikkalassa on maaseutuasumista, yrittämistä ja rakentamista edistävä kyläkaava. Kylän palvelut ovat hyvät; kyläkauppa, lähikoulu ja päiväkoti, liikuntatiloja, iltapäiväkerhotoimintaa ja ikäihmisten seuratoimintaa. Kylässä on toteutettu lukuisia paikallisia kehittämishankkeita. Yksittäiset kylän asukkaat ovat myös aktiivisia ja aloitteellisia.
Lisätietoja: Keski-Suomen Kylät ry, kyläasiamies Sirpa Pekkarinen p. 0400 738 205

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Regional information