Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Kelirikkoa ennakoidaan etenkin maan keskiosien maanteille, rautateillä helpompaa      

Sorateillä kelirikko saattaa tänä keväänä vaivata tiellä liikkujia normaalia enemmän. Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa, rannikkoa ja Luoteis-Lappia lukuun ottamatta, ennustetaan normaalia vaikeampaa kelirikkokevättä. Kaakkois-Suomessa, Etelä-Savossa ja etelärannikolla kelirikko saattaa jäädä myös keskimääräistä helpommaksi. Kelirikon vakavuus riippuu suurelta osin kevään säistä. Kuiva ja aurinkoinen sää sekä yöpakkaset, jolloin tiet kuivuvat sulamisen tahtiin, pitävät kurissa uhkaavan kelirikon.

Päällystetyt tiet ovat jälleen kärsineet talven lauhoista ja sateisista keleistä selvästi normaalia enemmän. Helmikuussa päällysteiden vaurioitumisnopeus kiihtyi erityisesti Etelä- ja Keski-Suomessa runsaiden sateiden vuoksi. Tienpäällysteissä on talven jäljiltä paljon halkeamia ja reikiä sekä muita vaurioita. Nopeusrajoituksia on niiden takia jouduttu maanteille jo asettamaan.

Etenkin Keski- ja Etelä-Suomen rautateille odotetaan aikaisempia vuosia helpompaa routakevättä. Talvikauden routarajoitukset painottuvat Itä- ja Pohjois-Suomen toistuviin kohteisiin. Loppukevään pakkasjaksot ja sään vaihtelut vaikuttavat merkittävästi routahaittojen määrään.

Lue lisää:

Alueellisia tiedotteita:


Regional information