Navigeringsmeny

Nyheter 2020

Regional information

Nyheter 2020

Kantatie 67 parantaminen välillä Ilmajoki–Seinäjoki -hankkeen suunnittelussa arvioidaan seuraavaksi ympäristövaikutuksia (Etelä-Pohjanmaa)

​​​​​​​Hankkeen tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta vilkkaasti liikennöidyllä kaksikaistaisella tieosuudella korvaamalla tasoliittymiä eritasoliittymillä ja rakentamalla tielle toinen ajorata. Suunnitteluväli on Ilmajoen Hannukselan ja Seinäjoen Itikan välillä 16 kilometrin pituisella tieosuudella. Nyt hankkeen suunnittelu on edennyt vaiheeseen, jossa suoritetaan ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA).

Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä on neljä tarkasteltavaa linjausvaihtoehtoa. Koronavirustilanteen vuoksi yleisötilaisuutta ei voida järjestää, mutta esitys ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta on katsottavissa videomuodossa hankkeen YVA-sivuilla Kantatie 67 parantaminen välillä Ilmajoki - Seinäjoki (ymparisto.fi).

Arviointiohjelmasta voi esittää kirjallisia mielipiteitä ja lausuntoja toimittamalla ne postitse tai sähköpostitse Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukseen viimeistään 3.12.

•    Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, PL 262, 65101 Vaasa, kirjaamo.etela-pohjanmaa@ely-keskus.fi

Kuulutus YVA-ohjelmasta, Kantatie 67 parantaminen välillä Ilmajoki-Seinäjoki (pdf) on julkaistu ely-keskus.fi:ssä 4.11.