Navigeringsmeny
Uutiset 2015

Nyheter 2015

Nyheter

Midsommaren närmar sig - se upp i trafiken

Det är skäl att vara förberedd på trafikstockningar i trafiken under veckoslutet, eftersom trafiken på många vägar är livligare än under normala veckoslut. Trafiken inför midsommaren är livlig på torsdagen 18.6. mellan klockan 11 och 20, ställvis ännu senare. Under rusningstiden kan det bildas köer på många håll och hastigheterna kan vara 10–40 km/h lägre än normalt. Returtrafiken infaller på söndag 21.6. och är som livligast kl. 10-21.

Det lönar sig att kolla väderprognoserna på förhand och ta reda på vilken rutt man ska välja om man vill undvika trafikstockningar. Ta också på förhand reda på eventuella vägarbeten och leta vid behov upp en ersättande rutt. Många andra rör sig på vägarna under de förväntade rusningstiderna. Därför är den kortaste rutten inte nödvändigtvis den snabbaste, säger ledande sakkunnig Jussi Pohjonen vid Trafi.

Polisen påminner om att man ska reservera tillräckligt med tid för att semesterresan ska löpa tryggt och smidigt. Det är viktigt att hålla tillräckligt avstånd och undvika onödiga omkörningar i rusningstrafik. Polisen övervakar och tryggar midsommartrafiken också till sjöss. Till sjöss övervakar man förarens skick och båtens säkerhetsutrustningar. Bär helst alltid flytväst när du är i båten.

Läs mera:


Regional information