Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Juhannus tieliikenteessä: Kat­so vinkit turval­liseen juhannusliiken­teeseen

Juhannusliikenne on käynnistymässä loppuviikosta. Fintraffic, poliisi, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Liikenneturva, Hätäkeskuslaitos ja Sisäministeriön pelastusosasto toivottavat tien päälle turvallista juhannusta. Juhannusliikenteeseen tulee lähteä ennakoiden, ajokuntoisena ja turha kiire unohtaen. Nyt on oikea aika kerrata myös toiminta onnettomuuspaikalla ja ottaa 112 Suomi -sovellus käyttöön.

Juhannuksen menoliikenne on Fintrafficin tieliikennekeskuksen ennusteiden mukaan vilkkaimmillaan juhannusaattoa edeltävänä päivänä (to 23.6). Myös juhannusaaton (pe 24.6.) aamupäivän tunteina menoliikennettä ennakoidaan olevan vielä runsaasti, mutta selvästi vähemmän kuin edeltävänä päivänä. Paluuliikenteen piikki näkyy puolestaan juhannussunnuntaina (su 26.6.).

Vain selvänä ja levänneenä ratin taakse

Poliisi valvoo juhannusliikenteessä kuljettajien ajotapoja sekä ajokuntoa, ja suorittaa puhallutuksia myös perinteisillä puhallusratsioilla.

Myös Traficom nostaa esille kuljettajan merkityksen ja muistuttaa samalla turvavöiden käytöstä.

Kun tien päällä on paljon menijöitä, korostuu myös turvavälin merkitys. Liian lyhyt välimatka edellä ajavaan voi johtaa peräänajoon ja pahimmillaan ketjukolariin.

Kertaa toiminta onnettomuuspaikalla - toimintasi voi pelastaa ihmishenkiä

Tielläliikkujien velvollisuuksiin kuuluu avun hälyttäminen ja onnettomuustilanteissa muiden auttaminen. Hätäkeskuslaitos kannustaa autoilijoita lataamaan 112 Suomi -sovelluksen hätä- ja ongelmatilanteiden varalle. Sovelluksesta löydät sijaintiisi perustuvat liikennetiedotteet, ja voit sen kautta ilmoittaa maanteiden kunnosta ja liikenteen ongelmista Tienkäyttäjän linjalle. Kiireellisessä hätätilanteessa tulisi viipymättä soittaa 112:een.

Onnettomuustilanteissa meitä kaikkia koskee yleinen auttamisvelvollisuus.

Lue lisää