Navigeringsmeny
Nyheter 2013

Nyheter 2013

Nyheter

Jokamiehenoikeudet kiertueella – yleisötilaisuus Savonlinnassa 11.6. 2013 (Etelä-Savon ELY-keskus)

Jokamiehenoikeuksista on tarjolla tietoa Savonlinnassa tiistaina 11.6.2013 klo 18-20,  Olavinkatu 27, Savonlinnan valtuustosali.
 
Tilaisuuden järjestää Suomen Latu yhteistyössä ympäristöministeriön ja MTK:n kanssa, ja se on osa Jokamiehenoikeudet kiertueen –yleisötilaisuuksia. Kiertue käsittää yhteensä 20 yleisötilaisuutta eri puolilla Suomea. Tilaisuudet ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua.

Kiertueen tilaisuudet pohjautuvat syksyllä 2012 valmistuneeseen ympäristöministeriön julkaisuun: Jokamiehenoikeudet ja toimiminen toisen alueella. Lainsäädäntöä ja hyviä käytäntöjä.
 
Tilaisuuden teemat:
  • Jokamiehenoikeuden luonne ja ydinasiat
  • Maankäytön vaikutus jokamiehenoikeuteen
  • Jokamiehenoikeudet erilaisten harrastusten ja toimintojen näkökulmasta
  • Kysymyksiä, pulmatilnteita, paikallisia asioita ja keskustelua

Kaikissa tilaisuuksissa ovat paikalla kirjan toimittanut asiantuntija Anne Rautiainen Suomen Ladusta ja johtaja Markku Tornberg MTK:sta.

Iltatilaisuuksissa painottuu enemmän ulkoilijoiden ja maanomistajien näkökulma, päivätilaisuuksissa painotetaan viranomaisten näkökulmaa ja esimerkiksi mahdollisuuksia vaikuttaa jokamiehenoikeuden käyttöön. Puhumme myös muun muassa jokamiehenoiekuksien ja kaupallisen toiminnan suhteesta.


Regional information