Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Itä-Suomen uudet Waltti-liput myyntiin toukokuun lopussa (Pohjois-Savon ELY-keskus)

ELY-keskuksen Waltti-liput tulevat myyntiin toukokuun lopussa. Lipuilla voi matkustaa 6.6.2016 alkaen Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseudun linja-autoliikenteessä sekä Iisalmen paikallisliikenteessä. Mikkelin kaupunki ottaa käyttöön oman Waltti-korttinsa Mikkelin paikallisliikenteessä kesäkuun alussa. Kuopion ja Joensuun paikallisliikenteessä Waltti-kortit ovat jo käytössä.

Kaupunkien Waltti-lipuilla voi matkustaa ELY-keskuksen Waltti-vuoroissa ja ELY-keskuksen Waltti-lipuilla kaupunkien Waltti-liikenteessä.

Lisätietoa ELY-keskuksen Waltti-liikenteestä lippujen myyntipisteistä ym. löytyy internetsivuilta www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi

Waltti-liikenteen liput

ELY-keskuksen Waltti-liikenteen kortille ladattavia lipputuotteita ovat kuntakausilippu, yleiskausilippu ja arvolippu sekä Kelan koulumatkalippu ja kunnan ostama peruskoululaisten koulumatkalippu.

  • Kunnan tukema henkilökohtainen kuntakausilippu korvaa Waltti-liikenteessä nykyisen seutulipun.
  • Yleiskausilippu voi olla haltijakohtainen tai henkilökohtainen.
  • Arvolipulle ladataan arvoa (rahaa) ja sen käyttö sopii satunnaisempaan matkustamiseen. Arvolipulla voi matkustaa missä tahansa, missä Waltti-liput ovat käytössä. Arvolippu korvaa nyt käytössä olevan sarjalipun.
  • Kelan koulumatkatukea saavien opiskelijoiden lippu on aina Kelan Waltti-lippu silloin kun koulumatka tehdään ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä. Jos edestakaista koulumatkaa ei voi tehdä kokonaan Waltti-liikenteessä, tulee opiskelijan ostaa sekä Waltti-lippu että Matkahuollon sarjalippu. Kela korvaa opiskelijalle 43 €:n omavastuuosuuden ylittävät kustannukset.
  • Kortille ladattavien tuotteiden lisäksi käytössä on myös kertalippu, joka maksetaan autossa kuljettajalle.

Seutulippujen kelpoisuus Waltti-liikenteessä

Kesäkuussa käynnistyvissä ELY-keskuksen Waltti-vuoroissa voi Joensuun, Kuopion, Mikkelin ja Ylä-Savon seutulipuilla sekä Pohjois-Karjalan maakuntalipulla matkustaa tämän vuoden ajan ja niiden myynti lakkaa lokakuun lopussa. Muilla Matkahuollon lipputuotteilla, esimerkiksi 44-matkan jäljellä olevilla sarjalipuilla voi matkustaa elokuun 2016 loppuun. Edellytyksenä kuitenkin on, että ne on ostettu viimeistään 11.5.2016 ja että linja-autossa on näiden lippujen lukumahdollisuus.

ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä kelpaavat siirtymäajan jälkeen maksuvälineenä ainoastaan Waltti-liput sekä käteisellä tai pankki- tai luottokortilla maksettavat kertaliput.

Waltti-liikenteen linja-autot on merkitty Waltti-kyltillä:

Monilla yhteysväleillä on Waltti-liikenteen lisäksi markkinaehtoista liikennettä, jossa maksuvälineenä käytetään Matkahuollon lippuja.

Waltti-korttia myydään kaupunkien asiakaspalvelupisteissä ja myöhemmin kesällä myös internetissä

Lippujen osto

ELY-keskuksen liikenteen Waltti-lippuja myydään Waltti-asiakaspalvelupisteissä 30.5.2016 alkaen:

  • Iisalmessa Matkahuollon palvelupisteessä linja-autoasemalla
  • Joensuussa kaupungin palvelupisteessä Carelicumissa
  • Kuopiossa kaupungin palvelupisteessä liikekeskus Apajassa
  • Mikkelissä kaupungin asiointipisteessä, virastotalolla.

Lisälataukset

Kaikkia Waltti-lippuja voi lisäladata asiakaspalvelupisteissä ja Waltti-liikenteen linja-autoissa. ELY-keskuksen Waltti-kausilippuja ei voi kuitenkaan lisäladata kaupungin Waltti-liikenteessä eikä kaupungin Waltti-kausilippuja ELY-keskuksen Waltti-vuoroissa.

Nettipalvelu käyttöön myöhemmin

Henkilökohtaisen Waltti-lipun ja kaikki muut lipputuotteet paitsi Kelan Waltti -koulumatkaliput voi jatkossa tilata ja lisäladata myös internetissä osoitteessa https://nettilataukset.waltti.fi. Nettipalvelu tulee käyttöön kesän aikana. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoa ja palautteet

ELY-keskuksen Waltti-liikenteisiin, -hintoihin ja -lipputuotteisiin voi tutustua ELY-keskuksen internet-sivuilla www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi.

Palautetta voi antaa liikenteen asiakaspalveluun:
liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi
0295 020 600 ma-pe klo 9-16

 

Lisätietoja:

Pohjois-Savon ELY-keskus

Joukkoliikenneasiantuntija Liisa Joenperä,
p. 0295 026 719, liisa.joenpera(at)ely-keskus.fi

Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen,
p. 0295 026 757, toini.puustinen(at)ely-keskus.fi


Regional information