Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

TIEDOTE: Verotoimisto muuttaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen Vaasan toimipaikan tiloihin - myös oheispalvelut entistä lähempänä asiakkaita (Etelä-Pohjanmaa)

Senaattikiinteistöt ovat 1.4.2022 kokouksessaan päättäneet, että Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Vaasan toimiston tiloja pienennetään ja samaan tilaan muuttaa Verotoimisto vuoden 2022 aikana.

-Koska tilojen käyttöaste on pienentynyt, olemme päättäneet, että tilat pienenevät kaikilla sektoreilla, kertoo Päiviö Aprillios Senaattikiinteistöstä. Haluamme kuitenkin parantaa asiakkaiden palvelua siten, että alakerran asiakaspalvelutiloihin muuttaa Pizzeria Rilli, Parturi-kampaamo Kura ja Hierontapalvelu Velli. Näiden oheispalvelujen tavoitteena on parantaa sekä asiakas-, että työntekijäkokemusta.

Kalusteita ilmaiseksi

Koska tilat pienenevät, myös toimistokalusteista jää käyttämättä. Tästä syystä Vaasan toimisteen kalusteet annetaan henkilöstölle ilmaiseksi. 40 sähköpöytää ja työtuolia, näyttöjä ja näppäimistöjä on saatavilla 1.4. klo 13.30 alkaen kahvihuoneessa.

Kahvia ja kahvion käyttöä pitää myös rajoittaa

-Olemme sopineet, että ELY-keskuksen henkilökunta käy kahviossa vain aamukahvilla, ja veroviraston henkilöstö valtaa kahvihuoneen iltapäivisin, muina aikoina kahvi juodaan omissa työpisteissä, omilla puruilla. Työnantaja kustantaa vain yhden 2 dl kahvikupillisen per päivä. Tämä tuo lisää kustannussäästöjä varsinkin, kun nyt kun kahvin hinta on nousussa, ELY-keskuksesta kerrotaan.

Listalla muitakin säästöjä

ELY-keskuksen henkilöstöä pyritään kannustamaan muihinkin säästöihin. Liikenneväylien ylläpidon ja hoidon tiimi on perustanut työryhmän miettimään säästökohteita. Työryhmään kuuluu  mm. johtava tienpidon asiantuntija Erkka Kelirikko ja ohjeistusasiantuntija Heimo Pykälä-Nikkari. Kahvinjuonnin ja kampaviinereiden lomassa on keksitty innovatiivisia säästökohteita.

-Pyrimme välttämään kesän aurauksia, luovumme kesäisestä liukkaudentorjunnasta ja tiestölle laitettavaan bitumiin sekoitetaan maatiloilta tuttua lehmän lantaa, kovikkeeksi laitetaan sementtiä. Näin teitä pystytään päällystämään tulevana kesänä paljon enemmän. Työryhmä jatkaa toimintaansa.

Ja tämähän oli siis aprillipila, vaikka asiakas- ja työntekijäkokemus onkin meille tärkeitä.

Hyvää päivänjatkoa!

Aprillia aprillia