Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Hiihtolomakausi alkaa - liikenteessä vilkasta tulevina viikonloppuina

Hiihtolomamatkaajat lähtevät tien päälle porrastetusti viikoilla 8–10. Seuraavana kolmena viikonloppuna liikennettä on monin paikoin selvästi normaalia talviviikonloppua enemmän. Vilkkaan liikenteen lisäksi epävakainen sää ja mahdollisesti huono ajokeli saattavat hidastaa matkantekoa ja lisätä onnettomuusriskiä.

Suomessa hiihtolomia vietetään porrastetusti viikoilla 8–10. Vilkkaimpia päiviä liikenteessä ovat viikon 8 perjantai ja lauantai sekä viikon 9 lauantai.

Ensimmäisenä lomailevat eteläsuomalaiset viikolla 8. Useimmat Etelä-Suomen hiihtolomamatkaajat lähtevät tien päälle joko perjantaina 19.2. tai lauantaina 20.2. Perjantaina 19.2. liikenne vilkastuu iltapäivällä, kun taas lauantaina 20.2. liikenne alkaa heti aamusta vilkkaana ja hiljenee vasta alkuillasta. Myös sunnuntaina 21.2. liikennettä on monin paikoin tavallista talvisunnuntaita enemmän. Liikenne voi viikonloppuna jonoutua paikoitellen.

Huono ajokeli voi hidastaa matkantekoa

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan hiihtolomakausi alkaa melko lauhassa säässä. Tulevana viikonloppuna vallitsee eteläinen ilmavirtaus, sää on pilvistä ja useita sadealueita liikkuu Suomen yli. Lumisateet huonontavat ajokeliä, joka muuttuu viikonlopun aikana huonoksi, paikoin mahdollisesti jopa erittäin huonoksi.

Runsaimmat sateet tulevat maan etelä- ja itäosassa. Lämpötila on enimmäkseen pikkupakkasella, etelässä ja lännessä lämpötila käy ajoittain nollan yläpuolella. Sateet tulevat suurimmaksi osaksi lumena, paikoin myös räntänä. Lunta kertynee 5-20 cm, Lapissa sateet jäävät vähäisemmiksi.

 

Lue lisää:


Regional information