Navigeringsmeny

Regional information

Finland - Norway - Sweden Day är ett rekryteringsevenemang där finländska, norska och svenska arbetsgivare inom olika branscher och arbetssökande från ETA-/EU-länder möts online. Mässan är öppen för rekrytering för alla sektorer, även sommarjobbsrekrytering. Evenemanget ordnas på nätet 11.3.2020 kl. 11-17.

- Evenemanget som ordnas på nätet är avgiftsfritt och erbjuder finländska arbetsgivare ett ypperligt tillfälle att hitta nya arbetstagare från var som helst i Europa. Evenemanget kan också på goda grunder kallas miljövänlig, eftersom ingen behöver resa någonstans vid rekryteringsskedet, berättar Österbottens arbets- och näringsbyrås EURES-sakkunnig Tomas Ede om evenemangets fördel.

Den virtuella rekryteringsmässan är ett av European Job Days –evenemang, som ordnas runt i hela Europa. Det kommande evenemanget i mars är det tionde när Finland är med. De mässor som Finland har deltagit i har väckt mycket uppmärksamhet. Mer än 2 000 arbetssökande anmälde sig till evenemanget förra hösten. Vid evenemanget fanns arbetssökande från alla länder i Europa, speciellt från Spanien, Portugal, Italien, Rumänien och Frankrike och ett trettiotal finländska rekryterande arbetsgivare, som hade nästan 250 lediga jobb. Ännu flera deltagare förväntas delta i mässan i mars.

Ingenjörshuset Prohoc från Vasa har deltagit i EOJD-evenemangen förra året.

- Vi är mycket nöjda med EOJD-rekryteringsevenemangen. Första gången vi deltog tänkte vi på förhand att vi kanske kunde få ett tjugotal ansökningar, men det kom mer än hundra ansökningar. Ett femtiotal sökande var mycket intressanta, dvs. sådana som hade både erforderligt specialkunnande och erfarenhet. Erfarenheten av följande EOJD-evenemang var ännu bättre, konstaterar Iiro Wesslin, direktör för försäljning och rekrytering på Prohoc.

- EOJD är ett bra sätt att utvidga rekryteringen till andra europeiska länder. Detta gör det också möjligt att utbreda företagets verksamhet mer globalt, tilllägger Juho Veteläinen från Prohoc.

Man hinner ännu bra med till Finland - Norway, Sweden Day i mars. För bästa möjliga resultat lönar det sig ändå att göra registreringen snarast och publicera de engelskspråkiga platsannonserna på mässunderlaget.

Finland - Norway - Sweden Day arrangeras av TE-tjänsternas europeiska arbetsförmedlingsnät EURES, Europeiska kommissionen och projektet Arbetskraftsmobilitet i Europa. 

Närmare uppgifter:

Tomas Ede, EURES-sakkunnig
Tfn. 0295 056 039
tomas.ede@te-byran.fi

Johanna Leponiemi-Sandvik, EURES-sakkunnig
Tfn. 0295 056 205
johanna.leponiemi-sandvik@te-byran.fi

Anna Korsbäck, internationella TE-tjänster
Tfn. 0295 056 226
anna.korsback@te-byran.fi

 

Prohoc har mycket bra erfarenheter av rekryteringsevenemang på nätet (EOJD):
https://www.youtube.com/watch?v=ltXggwDmas4

Arbetsgivare och arbetssökande kan registrera sig till evenemanget på den engelskspråkiga webbplatsen:
https://www.europeanjobdays.eu/en/events/finland-norway-sweden-day

Mer information fås från TE-tjänsternas evenemangsida:
http://www.te-tjanster.fi/te/sv/specialsidor/european_jobday/index.html

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)