Navigeringsmeny
Nyheter 2013

Nyheter 2013

Nyheter

EU arjessa –kiertue tuo EU-vaikuttajia Mikkeliin perjantaina 15. marraskuuta (Etelä-Savon ELY-keskus)

EU arjessa –yleisötapahtuma haastaa eteläsavolaiset keskustelemaan EU-vaikuttajien ja asiantuntijoiden kanssa Euroopan unionista ja sen vaikutuksista maakunnan arkeen. Päivän ohjelmassa on oppilaitos- ja työpaikkavierailuja, kaikille avoin keskustelutilaisuus konserttitalo Mikaelissa sekä yleisötapahtuma kauppakeskus Stellassa. Lisäksi julkistetaan Etelä-Savossa kerätyn EU-mielipidekyselyn tulokset. Tapahtumapäivän huipentaa klo 16.30 Stellasta starttaava kaupunkilaisten yhteinen sauvakävely Sari Essayahin ja Hannu Takkulan johdolla.

EU arjessa –tapahtuman teemana Mikkelissä on "EU, Etelä-Savo ja elämän eväät". Päivän aikana keskustellaan köyhyydestä, syrjäytymisestä, varallisuuseroista ja hyvinvoinnista. Avoimessa keskustelutilaisuudessa pohditaan muun muassa, riittääkö vaurautta ja hyvinvointia kaikille?

Mikkelin teemapäivään osallistuvat mm. sisäministeri Päivi Räsänen, sosiaalioikeuden professori Pentti Arajärvi, kansanedustajat Pauliina Viitamies ja Lenita Toivakka sekä mepit Liisa Jaakonsaari, Sari Essayah, Anneli Jäätteenmäki ja Hannu Takkula. Euroopan komissiota edustaa Outi Niiranen työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosastolta.

 


Regional information