Navigeringsmeny

Regional information

Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa siirrytään kesänopeuksiin viikolla 15 (Itä-Suomi)

Kauden 2019-2020 talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistuvat Itä-Suomessa viikolla 15. Vaihtotyö aloitetaan keskiviikkona 8.4.2020 ja se saadaan todennäköisesti suoritettua torstaihin 9.4.2020 mennessä. Ennen talvirajoitusten poistamista varmistetaan, ettei säätilaan ole ennustettu tulevaksi ajokeliä merkittävästi heikentäviä olosuhteita.

Ylä-Savoon jää päällysteen huonokuntoisuuden vuoksi voimaan 80 km/h -rajoitus kahdelle tieosuudelle:

- Sonkajärvelle Vt 5:lle välillä Oravijoki - Pohjois-Pohjanmaan raja, pituus 17,3 km
- Vieremälle Kt 88:lle välillä Vieremä-Salahmi, pituus 7,8 km.
Molempien osuuksien päällyste uusitaan kesällä 2020, minkä jälkeen rajoitukset palautetaan normaaleiksi.

Talven lumipaksuuden vaihtelun ja sen sulamisen eriaikaisuuden vuoksi Etelä- ja Länsi-Suomessa vaihto toteutettiin pääosin jo edellisen viikon aikana. Maamme pohjoisemmassa osassa vaihto tehdään osittain mahdollisesti pääsiäisen jälkeen. Koko maassa kesänopeudet on vaihdettu viimeistään 30.4.2020. Kesäajan rajoitukset tulevat voimaan, kun merkit on asetettu teiden varsille.

Autoilijoiden tulee ottaa aina keli huomioon

Vaikka alennetut nopeusrajoitukset nyt poistuvatkin, on autoilijoiden otettava keli huomioon ja sovitettava ajonopeus muuttuvien olosuhteiden mukaisiksi. Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita merkittävästi. Tielle voi valua sulamisvesiä, jotka usein jäätyvät yöaikaan. Turvallinen ajo voi edellyttää huomattavasti alhaisempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallii.

Toiset tiellä liikkujat on hyvä huomioida jättämällä heille riittävästi tilaa kohdatessa ja ohitettaessa. Lisäksi kuljettajien tulee välttää lian ja soran roiskuttamista.

Järkevä kuljettaja varautuu matkalle huolella. Yksi hyvä keino varautumiseen on ajokelin ja liikennetilanteen tarkistaminen Traffic Management Finlandin liikennetilanne-palvelusta: https://liikennetilanne.tmfg.fi/

Lisätietoja:
Liikenneturvallisuusasiantuntija Esko Tolvanen, Pohjois-Savon ELY-keskus
puh. 0295 026 769, esko.tolvanen(at)ely-keskus.fi

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)