Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Etämyyjän tuottajavastuu Euroopassa – tunnin tietoisku verkkokauppaa käyville yrityksille 9.11.

Käykö yrityksesi verkossa kuluttajakauppaa, jossa asiakkaat tai osa heistä on Suomen rajojen ulkopuolella? Tule tunnin tietoiskuun 9.11.2022 kello 14–15 (Teamsissa) ja kuule tuoreimmat vinkit tuottajavastuun hoitamiseen muissa Euroopan maissa.

Myykö yrityksesi ulkomaille suoraan kuluttajille tuottajavastuun alaisia tuotteita, kuten akkuja, paristoja, sähkö- ja elektroniikkalaitteita tai mitä vain pakattuja tuotteita? Tiesitkö, että etämyyjänä olet vastuussa tuotteidesi jätehuoltokustannuksista kohdemaassa?

Ota asia haltuun ELY-keskuksen tietoiskussa, jossa kuulet perusfaktat tuottajavastuusta ja opit hoitamaan tuottajavastuusi etämyyjänä Euroopassa. Halutessasi voit lähettää meille ennakkoon kysymyksiä, joihin vastaamme tilaisuuden aikana.

Tuottajavastuun alaisia tuotteita ovat koko Euroopan unionin alueella sähkö- ja elektroniikkalaitteet, akut ja paristot, pakkaukset ja autot. Vuosina 2023–2024 lainsäädäntö laajenee koskemaan myös kertakäyttöisiä muovituotteita. Useissa maissa on myös omia kansallisia tuottajavastuualoja, joten etämyyjän vastuut voivat koskea myös muiden tuotteiden etämyyjiä.

Tapahtuman järjestää Suomessa tuottajavastuuta valvova Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Lisätietoa tuottajavastuusta: ely-keskus.fi/tuottajavastuu

Ohjelma

14.00 Etäkauppa ja tuottajavastuu EU:n lainsäädännössä (Tarja-Riitta Blauberg, Ympäristöministeriö)

14.15 Jätehuollon tuottajavastuu Suomessa (Teemu Virtanen, ELY-keskus)

14.30 Näin hoidat tuottajavastuusi etämyyjänä Euroopassa (Tiina Vermaete, ELY-keskus)

14.50 Osallistujien kysymyksiä

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan ja jätä ennakkokysymyksesi tästä linkistä! (webropolsurveys.com)

Lisätietoja

Tiina Vermaete, ylitarkastaja, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, tiina-vermaete@ely-keskus.fi, 0295 036 271